dinsdag 11 april 2017

Drukke dagen nieuwe voorraad en een tomatensoepjes

Wat een drukke week zo voor de paasvakantie. Zoontje heeft komende donderdag en vrijdag vrij en volgende week maandag natuurlijk. 
Gisteren zat ik met de oudste zoon in het ziekenhuis, hij kreeg een buisje geplaatst. goede zorg, maar we waren we leven een middagje onderweg.
Vandaag heeft jongste een paasfeest op school. De ouders mogen kijken. Ik pak straks wederom de bus om hem te zien optreden. daarna gaan we de stad in om ondergoed, een nieuwe zwembroek en een trainingsbroek te kopen. Dan weer fijn naar huis. Ik reis veel en vaak met het openbaar vervoer, en de bus is het goedkoopst. Zoontje gaat vaak mee net als vanmiddag gaat hij mee terug in de bus. Ik heb voor hem een persoonlijke OV chipkaart waar ik een gratis produkt op heb gezet zodat hij gratis in de trein mag. Bij Arriva in Friesland hebben ze nu ook een kaartje wat Kinderen vrij heet, die krijg je van de chauffeur dat is een gratis kaartje waarmee de kinderen in de daluren gratis reizen. het gaat om kinderen van 4 t/m 11 jaar.
Morgen zijn er weer allemaal afspraken buiten de deur en ik hoop dat het volgende week weer wat rustiger wordt.. Ik houd ervan om thuis de puntjes op de i te zetten.

Vanochtend voor de koffie heb ik voor mijn gevoel al bergen verzet, de moestuin to be gegrast. ik zag dat de rucola al boven kwam, en radijsjes. De worteltjes begonnen al wat te komen, en de selderij die ik als iniminis kocht twee weken terug beginnen ook groter te worden. Ik bewater ze ondanks de felle regenbui van gisteren wel goed. Ik hoop vooral wat betreft de salades en kruiden geheel uit mijn moestuinbak te kunnen voorzien. Ik zal binnenkort wel wat fototjes plaatsen. Ik had deze week ook een meevallertje en heb dat goed gebruikt. Ik had 150€ gekregen en er zaten mega gaten in mijn voorraad. Er was geen pasta meer, geen tomatenpuree geen gezeefde tomaten, geen ranja..
ik heb ingeslagen bij de Lidl, ik kocht als extra een kleine snoeischaar de mijne was helaas na de winter spoorloos verdwenen. Ik kon voor €3,99 een prima snoeischaar kopen bij de Lidl. Ik heb gewoon op een zuinige manier boodschappen gedaan met alleen maar basisproducten. 
Ik betaalde €143€ mooi binnen budget. 
Helaas gisteren een klein stropje, zoon mocht natuurlijk helemaal niets eten gisteren. Ik had het voorzien en brood meegenomen. ook voor mijzelf. Zoonlief had het brood snel op en wilde heel graag na ontslag och wel wat warms.. Ik heb voor hem een bord warm eten in het restaurant gekocht, met wat drinken erbij... voor mijzelf kocht ik een kop thee a 2€.... 
Thuisgekomen pakte ik de spaghetti die ik ingevroren had uit de vriezer ontdooide het en bakte het op. Daar at hij weer een groot bord van op met een gebakken ei. Wat dat betreft snap ik wel hoe de gaten in mijn voorraad komen. Maar het is een grote kerel die veel sport dus lijkt het me verstandig dat hij goed eet. Maar ik kan echt merken dat ze allemaal in de groei zijn.

Dan nog wat.. op zondag eten we soep, omdat zoon dus even goed moest eten maakte ik zijn lievelingssoep. Tomatensoep.

Je neemt een flinke klont roomboter dat smelt je op laag vuur, gooi er een gesnipperde ui bij.Laat het even fruiten. Doe er drie tenen knoflook bij. Doe er dat twee eetlepels bloem bij en meng het goed.
Doe er vervolgens een pakje gezeefde tomaten in. Weeg 6 gram grof zeezout af en neem Italiaanse kruiden van de Toko. Ik plukte ook wat verse oregano uit de tuin. Doe nu langzaam anderhalve liter water erbij. De soep moet een beetje dik blijven. Doe er wat fussili doorheen en wat gehaktballetjes. of niet. je kunt het serveren met wat kaas eroverheen en met geroosterd brood...
Echt een goedkoop soepje, en doordat ik roomboter gebruik doe ik er natuurlijk geen room meer door ;-0