zaterdag 25 februari 2017

kleding en de voorjaarsvakantie

Deze week was het voorjaarsvakantie en afgelopen maandag moest ik met oudste zoon naar het ziekenhuis. Hij heeft naar het blijkt een naar binnengetrokken slap trommelvlies en moet een buisje, helaas wel onder narcose, maar goed de piep in zijn oor moet dan verleden tijd zijn. Omdat alles nogal uitliep zijn we daarna de stad nog in geweest, om wat te gaan eten. Dat was erg leuk omdat ik dat eigenlijk nooit doe en al helemaal niet met mijn grote zoon. Ik heb tegenwoordig een algemeen budget van 150€ en een boodschappenbudget van €450. De leuke dingen komen van het algemeen budget, maar ook de kapper. Zo hebben we deze week met de andere kinderen friet gehaald bij de snackbar omdat het vakantie is. door het weer hebben we verder niet veel ondernomen. Een filmpje van netflix is dan al leuk en gezellig. Een broodje eten. Nat in de voorjaarsvakantie De zoon zijn nieuwe jas

Terug naar de maandag, oudste heeft een winterjas die niet zo goed meer kan. Hij is op, en ik vind hem ook te klein bij de mouwen. Het ding was van superdry en believe it or not ik betaalde er vijf euro voor op de rommelmarkt. Ik viste hem tussen de winterjassen er zomaar uit.. het is even speuren soms maar ik krijg er een neusje voor ;-) Dochter ook al een mooi buitenkansje die kreeg een jas van haar nicht en kocht afgelopen week een tussenin jas van only bij de kringloopwinkel waar ze helpt.
Nou ja anyway er was geen winterjas natuurlijk meer te bekennen maar wel tussenin jassen en met een dikke trui eronder kan dat nu al best. Totdat we bij een winkel kwamen met dure merken waar toevallig een jas van zijn gading bij hing, de oude prijs was €119 euro maar er ging 70% vanaf zodat ik er nog maar 35€ voor hoefde te betalen. Hij had alleen nog nieuwe schoenen van zijn kleedtoelage gekocht zodat dat geld er zeker nog wel in zat. bovendien is het zo april dan komt de kinderbijslag weer. Voor zoon overigens de laatste keer want die hoopt in juli 18 te worden.
De dochter heeft heel veel kleding die krijgt veel en die kan veel op de kop tikken doordat ze in een kringloopwinkel werkt. De zoon heeft veel minder, maar daarvoor kreeg ik afgelopen maand van de buurvrouw een hele zak vol met kleding van. De broeken waren zijn maat niet maar er zaten prachtige tshirts en basics bij. Hij heeft nu stapels kleding erbij voor de zomer en dat vind ik mooi voor hem. Voorheen had hij maar vijf stuks tshirts denk ik. Genoeg, maar voor zwetende mannen in de zomer niet genoeg.

Gisteren was het naast vies guur en stormachtig weer een gezellige dag, jongste ging ook nog logeren dus zijn dag kon niet meer stuk. Afgelopen dinsdag was oudste bezig met hun nieuwe stacaravan en vond daar een grote tas met ninja turtles uit de jaren 80 vintage figuren dus. Eerder had zoontje al een aantal van mijn zusje op zijn verjaardag gekregen. Zoon kwam met een grote tas aan het stuur thuis en gaf jongste de verassing.. Hij speelt er al de hele week mee, hij was uitzinnig van vreugde. Een kinderhand is gauw gevuld

Tips voor het goedkoop aanvullen of vervangen van kleding:


 • Markeer je budget, van de kinderbijslag neem ik 125€ per 3 maanden voor alle 3 kinderen. als leergeld kun je het de kinderen zelf geven (althans die van 12 jaar en ouder) omdat we jaren hebben gehad dat onze zoon in een paar maanden tijd enorm groeide ben ik het geld zelf weer gaan beheren omdat hij gewoon meer nodig had.
 • Dochter vraagt vaak zelf wat van haar budget. Soms als ik iets bij de kringloop vind betaal ik dat van het gewone algemene budget, dat gaat vaak over enkele euros. Ik bekijk goed wat er nodig is. Dat moet er dan zeker worden aangeschaft.
 • Open je ogen en je hart voor tweedehandskleding, naast dat het niet standaard merken zijn (de zakken vol kleding komen uit alle windstreken) zijn er soms echt mooie en aparte items bij. Toegegeven voor onze dochter vind ik het soms lastig inschatten wat ze leuk vind. Maar voor jongste, man, middelste en mijzelf slaag ik vaak. Bij ons in de kringloopwinkel zijn nog echt goede prijzen voor de kleding.
 • Struin marktplaats af, zowel op facebook als de gewone zo kocht ik ooit een kjelvik jas voor het wandelen van man, voor een kwart van de nieuwprijs. Ga echt op zoek als je iets nodig hebt en neem je tijd. Een leuke anekdote Man had een mooi nieuw vest in oud groen met houtje touwtje knopen van een duurder merk voor 15€ van marktplaats. Zijn collega vroeg, heb je een nieuw vest? Man antwoord ja. Collega "waarvandaan? "Man van Marktplaats.. Collega ligt helemaal in een deuk denkt dat het een grapje is ;-)
 • Verwissel de nieuwe kleding voor school bijvoorbeeld voor speelkleding als de kinderen thuis zijn. De jongste trekt vaak zijn pyama aan als hij thuis is en we gaan niet meer naar buiten. De oudste doen vaak een jogging broek aan. Dit helpt tegen slijten van de kleding.
 • Probeer spullen te verkopen op marktplaats als je nog goede items hebt kun je ze proberen te verkopen. Eerlijk is eerlijk ik heb er wisselende ervaringen mee.
 • Probeer te recyclen, dochter is handig en die vermaakt kleding, ik ben niet zo handig, maar je kunt op internet tal van mogelijkheden vinden.
 • Een plaatje op de spijkerbroek strijken en omzomen is zo gedaan, zo geef je de spijkerbroeken een nieuw leven.
 • Ruim op, houd overzicht op je kledingkast en geef dingen weg of doe kapotte dingen in de zak voor de kledingcontainer.
 • Ondergoed koop ik van een goede kwaliteit altijd bij de z.eeman daar kocht ik laatst in de opruiming ook passende wanten twee paar voor 1€. Sokken koop ik daar ook.
 • Spoor je enkele sokken la op en maak er weer paren van voordat je naar de winkel wilt rennen om nieuwe.... tjsa
 • Een paar basics met lange mouwen onder leuke tshirts uit de zomer en je combineert je zomer met je winter garderobe. Ik ruim nooit de zomer collectie uit de kasten. De korte broeken gebruiken ze bij voetbaltrainen in de zaal of bij gym. Bovendien zijn de korte broeken snel te klein, en de kasten niet overvol. Behalve de kast van dochter die puilt uit hahah.
 • Bezoek ruilbeurzen er worden hier in de omgeving ook wel gehouden, zij werken met een punten systeem. Ik ben er nog nooit geweest...
 • Krijg de kleertjes, ik hoor er goede verhalen over op internet is te vinden hoe of wat.