maandag 6 juni 2016

huishoudelijke karweitjes en consuminderen back on track!

Ik ben er nog lang niet. Ik heb goede en slechte dagen maar ik moet er op passen dat ik mijn rust neem. Toch hecht ik er al weer plezier aan om in het huishouden bezig te zijn. Ik moet er op passen om niet te hard van stapel te lopen. Gisteravond was ik ook zo fijn rustig en had ik ineens weer een prachtige bloeddruk.  Om mijn gezondheidsklachten te verminderen ga ik volgende week naar een therapeut en iedere week krijg ik nu shiatsu massage met een klassieke massage. Gelukkig kan mijn pedicure dat. Dat kwam zo, ik ging al eens per twee maanden voor mijn lastige voeten naar de pedicure, die bleek all round te zijn en ook heel veel ervaring had met massage, ze was daardoor ook geschoold in shiatsu massage wat weer schijnt te helpen tegen de (chronische) hyperventilatie en de lichamelijke vage klachten die daarvan overblijven.
Doordat ze niet officieel is, hoef ik maar een fractie te betalen van wat ik anders had moeten betalen.
Ik heb alleen de basis verzekering met een maximaal eigen risico dus ik moet eigenlijk alles zelf betalen. Ik ben nu ook sinds kort bij de diëtist en dat betaal ik ook allemaal zelf, want het maakt niet uit of ik de zorgverzekering betaal of de diëtist het is om het even.
Gelukkig heb ik een potje "zorg"wat goed gevuld is. Ik heb veel geld teruggekregen van de zorgtoeslag eerdere jaren en dat allemaal aan de kant gezet voor onvoorziene zorgkosten.
Ik zou wel in het voorjaar een beugel nemen, maar dat doe ik eerst even niet. Ook omdat  ik het nu nog even niet zie zitten om er mee te beginnen.

Zaak dus wel om weer fanatiek aan de slag te gaan met consuminderen! Zoon gaat namelijk ook een dure cursus volgen en ook man gaat met een soort opleiding beginnen. En al is de buffer goed gevuld ik zie hem het liefst even groot blijven. Bovendien gaan we ook aan de slag met aflossen van de hypotheek (ons huis staat niet onder water) dus weer even strak in het gareel zal onze potjes weer mooi gevuld doen worden.

Ik heb al een besparing gedaan, de (voor) tuin zou worden aangepakt. Alle struiken werden eruit gehaald en daarvoor in de plaats kwamen dan hoogstam lei bomen. Mooi maar ook erg duur. Mijn vader heeft de dode conifeer eruit gehaald en ik heb alle onkruid verwijderd. Mijn moeder heeft goed gesnoeid en ik heb online in de aanbieding mooie buxus bolletjes gekocht. Die worden gratis bezorgd. Zo heb ik voor niet eens honderd euro een prachtige voortuin, met mooie sering en vlinderstruik en roos.
Daar komen massas vlinders en bijen op af. Wat ook wel meer bij mij en ons past.

Vandaag ben ik al weer helemaal bij met de was. Er zit een witte was in en ik kan de bonte was ophangen. Ik zal nog een weekmenu maken, maar ik moet vanmiddag eerst naar de tuinder voor groente. Vandaag staan er shnitzels en opgebakken aardappelen en sla op het menu.
Vanochtend heb ik alles al afgenomen en de wc in de week gezet. Na de koffie de keuken nog schoonmaken en bijkeuken opruimen. Dan hoef ik alleen nog maar te stofzuigen. Morgen de eerste verdieping opruimen en schoonmaken en dan raak ik steeds meer "bij" met alles.
Na de zomervakantie maar weer wat strakker vasthouden aan mijn huishoudschema. Ik heb er nu de puf nog niet voor.

Deze week heb ik nog op mijn lijstje; onkruid tussen de tegels verwijderen in de achtertuin. de rest van de voortuin doen (nog maar een kwart) de ramen wassen. We zullen zien wat ervan komt.
Het doel van meer consuminderen is om alles weer strakker bij te houden, en de budgetten te verscherpen. Als redelijk consuminderaar ga ik bijna nooit meer buiten mijn huishoudbudget maar als ik het wat scherper wil budgeteren moet ik toch wat meer mijn best doen.
Daarom zal ik deze week mijn huishoudboekje op een aparte pagina plaatsen.
ENNNN!!!! Ik heb weer wat op marktplaats gezet, zit er wat voor jullie bij?

klik

Wat is jou beste budgeteer tip?