woensdag 5 augustus 2015

Vakantiedagje en een goedkoop en makkelijk en lui recept

De buffer is weer aangevuld  met een teruggave van de zorgtoeslag van 2014. We krijgen geen maandelijkse zorgtoeslag maar bleken daar toch recht op te hebben gehad, zodoende kregen we nog een leuk bedrag terug. We hebben geïnvesteerd in dingen die nodig waren. Vanaond ga ik voor dochter een buskaart bestellen en natuurlijk krijgt ook zij een mobieltje. Voor de rest heb ik me in de vakantie er maar even bij neergelegd dat er viskoffers in de bijkeuken staan, spullen om te verkopen in de gang en stof op de TV.
Na de vakantie heb ik me er enorm aan lopen ergeren maar nu kan ik begrijpen dat ik me er we aan kan gaan lopen ergeren maar dat het geen lor geeft. 2 pubers en een actieve kleuter plus boemelstand is jezelf ook de boemelstand permitteren.
Na dat voor mijzelf geaccepteerd te hebben, geniet ik nog wel even van het lekkere weer, de aangevulde buffer en het goedkope eten. Ik kreeg namelijk 2 zakken snijbonen toegestoken van de buurman en een courgette. De courgette sneed ik in kleine stukjes door de pasta saus van vanavond.
Tegenwoordig kook ik wat vroeger omdat de zoon moet werken en vijf uur de deur uit moet.
Later warm ik het eten weer op voor de anderen.
Vandaag eten we pasta.. LOW BUDGET echt en makkelijk, ik zal het weleens gedeeld hebben, maar het is luie huisvrouwen pasta wat echt niet duur is. Bovendien is het ook nog ZERO WASTE omdat je alle restjes groente die je nog hebt erin verwerken.


NODIG:

Penne/fussilli of andere pasta volkoren, of anders... Je kunt ook gewoon de laatste restjes uit de zak mengen, zelfs met macaroni of spaghetti of wat dan ook. Ik heb heel veel zakken van Jamie Oliver ooit bij de X.enos gekocht voor een spotprijs natuurlijk is het over datum maar mijn idee is dat zoiets niet over datum kán.

1 blikje gezeefde tomaten/tomatenblokjes/ ik gebruikte nu een pakje van de Lidl met gezeefde tomaten

8 gram zeezout/2 gram Italiaans kruiden gedroogd

4 tenen knoflook

2 uien

Groente wat je maar hebt, zorg voor veel en klein en stop het lekker in de saus, mijn kinderen eten ALLES op als ik ze verstop in comfort food

restjes kaas om te raspen

Verder vlees kan bijvoorbeeld spekjes, ik gebruik vaak gehakt geruld als het over is, en anders zonder vlees dat
Dochter koopt tegenwoordig vervangend gehakt voor vegetariers bij de A.ldi ze vind het fijn om zoiets extra's er bij te hebben. Kan desgewenst door de verrukkelijke saus.
Zonder vlees is het goedkoopst natuurlijk. En vlees het hoeft natuurlijk niet iedere dag.

Snijd de groenten
Kook de pasta.
Snipper de uiten en fruit ze, voeg de andere gesneden groente aan de uien toe.
Pers de knoflooktenen uit boven het groente mengsel.
Schep het door, en voeg het pakje tomatensaus toe.
Het zout en de kruiden kan ook erdoor. Laat even pruttelen
Rul het gehakt.
Giet de pasta af en serveer alles apart van elkaar.
schaaf er kaas over.

Over anderhalve week beginnen hier de scholen weer. Tijd voor wat acties er is nog geen gummetje aangeschaft. Maar ook de buskaart van dochter is er nog niet, die toch ook gewoon op de Middelbare school begint.................

10 opmerkingen:

 1. Zó maak ik het ook!
  Fijne lay-out heb je ervan gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo gaat het he, in de vakanties... Go with the flow, blabla... straks kunnen we weer lekker klagen over dat dwingende ritme van school en werk en alles ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ach even de touwtjes laten vieren kan echt geen kwaad maar ik begrijp je gevoel. Je recept klinkt erg lekker. Fijne avond

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi! Mag ik je iets vragen over de zorgtoeslag? Wij zijn ook ondernemer. En hadden een beschikking gekregen in 2013 dat we geen zorgtoeslag zouden krijgen in 2014 op basis van wat hun inschatten als inkomen. Maar nu blijkt bij de aangifte dat we toch recht hebben op de maximale zorgtoeslag en ook kindgebonden budget. Wordt dat vanzelf recht getrokken?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Onze boekhouder geeft dat door, ik denk dat je het beste even kan bellen met de belastingdienst. Of met je boekhouder,is nog een leuk potje vaak.

   Verwijderen
  2. Hoi! Ja de boekhouder heeft de aangifte gedaan, ik vroeg me dus af of de toeslagen dan weer automatisch herberekend worden

   Verwijderen
  3. Onze boekhouder doet dat wel zelf automatisch. Dat wordt dan door zijn kantoor aangevraagd. Het staat ook in ons jaarrapport. Ik zou de boekhouder even vragen of hij dat heeft gedaan. Lijkt mij bij het werk te horen. Er staat trouwens niet een termijn voor wanneer je de verlossende brieven ontvangt. Dat heeft bij ons wel eens echt heel lang geduurd. Dit jaar niet trouwens.

   Verwijderen
 5. Hmmm, wat een lekker recept! Dat ga ik zeker eens proberen.

  Hier hebben ze nog 2,5 week vakantie.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen