woensdag 29 juli 2015

Een bed!

Uitgestelde investeringen vielen ons ten deel tot onze grote spijt, er prijkte een goed bedrag op onze spaarrekening klik en het was nodig... Dat is wel een interessante discussie, in het consuminderlicht wat is "nodig?" Voorheen investeerden we niet in dingen als een goed bed. De ombouw van 1.40 breed kregen we ooit, en het matras was voor schoonouders te zacht zodat wij hem kregen. Voor ons was hij goed, we hadden eerder een twijfelaar van de kringloop. Tot op zekere hoogte is een beetje zelfkastijding wel goed, een super zacht matras, een supersonisch waterbed of zelfs een elektrisch bed, er zijn studies over dat het niet altijd goed is voor lijf en leden. En daar troosten wij ons maar aan en draaiden vervolgens een extra schroef in het bed. Voor zoontje kochten we een bed voor 30€ bij de kringloop. En een matras voor 25€ die nog in het plastic zat toen ik hem kocht en nog nieuw rook. Mijn idee is dat hij nog nooit was gebruikt. Het matras was een goede zet, maar het bevatte maar een zijkant, en moest met schroeven bijeen worden gehouden. Na de laatste doorzak actie,waardoor ik het bed op een kratje zette, had ik er schoon genoeg van. Totdat we op vakantie gingen, en we daarna wel zagen...
Oudste zoon sliep op onze oude twijfelaar van het begin maar het matras zo dik als een dekmatras begon hem rugpijn te bezorgen. Het is nu ook al echt een knul van 16.
Dochter kreeg ook een tweedehandsje van markplaats al drie jaar geleden. Een wit bed met van die mooie spijltjes en een sultan matras van de Kea inderdaad. Dat slaapt geweldig volgens onze dochter.
Qua beddengoed is er voor ons een winter en een zomer dekbed tien jaar geleden gekocht. Voor zoon een gekregen dekbed, voor dochter een te klein dekbed en het dekbed van zoon was ook gekregen maar gaar. De dekbedovertrekken van dochter zijn van zusje geweest maar de ietwat afwijkende maten, paste dat niet lekker. Jongste zoon had een dekbedovertrek van zijn broer. Oudste zoon een mooie katoenen bij de kringloop vandaan en wij hadden een inmiddels dun en gaar geworden Hema overtrek (lime... Dat was het geweest) Het behoeft niet meer uitleg, een en ander was aan vervanging toe.


Op ons prachtige vakantieadres sliepen wij op een fijn matras, na het verschonen van een en ander zag ik dat het matras van de Kea, was. En niet heel duur zag ik na enig speurwerk op de internetz.
De maten waren ook fijn. 1.60 in de breedte, dat was toch wel wat fijner dan de 1.40 die we nu hadden, om nog maar te zwijgen over de 1.20 waar we mee zijn begonnen. Al was dat natuurlijk toen ook wel gezellig als je resp 18 en 21 bent.;-)
Het bedrag op onze spaarrekening in acht genomen, zijn we na de vakantie naar de Blauwe Gele grootgrutter gereden. We kochten daar een bed, een matras, nieuwe matras onderlakens, een hoogslaper voor de kleine man in het piepkleine kamertje, (zonder matras want zijn matras was immers prima) een trofast met allerlei handige bakken voor zijn speelgoed. Dekbedden voor de dochter en de jongste. Dekbedovertrekken voor iedereen en omdat man mij verzekerde dat hij deze zomer nog 4 projecten heeft lopen kocht hij ook nog bijpassende nachtkastjes. Verder kochten we verlichting en vervingen we alle spaarlampen voor LED. De kinderen kregen overal led bureau lampjes en wij op onze nieuwe nachtkastjes.
Toen ik afrekende deed ik het met een pijnscheutje, maar toen ik eenmaal sliep in ons nieuwe bed was ik het geld allang weer vergeten... Dat is pas slapen. En ook man snurkt niet meer ?
De oudste kreeg volgens traditie ons bed, waarvan ik het matras eerst goed heb gereinigd met het wondermiddel baking soda.

Ik beloof dat ik binnenkort (als alles klaar is) ik een foto zal plaatsen. Ik vermoed dat jullie het niet kunnen onderscheiden van een hotelkamer.

Hebben mijn lezer ook wel eens moeite om de buffer aan te spreken voor noodzakelijke uitgaven?