dinsdag 2 oktober 2012

Kleding voor de kinderen

Wat heeft een mens nou helemaal aan kleding nodig, vroeg ik mij af toen ik voor mijn rommelige kledingkast stond. Ik besloot hem eerst maar eens grondig op te ruimen.
Aha nog 3 planken over. Nu de zomerkleding eens onderin de kast leggen. Alles wat aftands is of niet mooi meeer kna ook weg. Tellen daar ieniemienie gaatjes ook in mee? Wat mij betreft niet.
Nu mijn jassen collectie. Dat wil zeggen ik heb er niet een. Ik bezit een oud vest van de man, met een gehaakte poncho eroverheen. Dat gebruik is als tussenin jas. Soms al wel wat koud. Dan heb ik nog een rode winterjas. En die was al tweedehands toen ik hem kocht. Hij is nu alleen nog voor in de tuin.
Ondergoed heb ik voor een week en dat is genoeg. een sport beha en een gewone beha. En twee kapotte beha s die ik nog wel kan repareren.
Slotsom een lekker warme panty of legging ofzo en een spijkerbroek zonder gaten + winterjas moet ik mijzelf aanschaffen. Dat wordt wat tijdens de not buying month..

Dan jongste. Alle kleren zijn te kort of te klein. Er zijn twee jasjes die hij als trui kan dragen. Zijn spijkerbroeken ook tweedehands gekocht vertonen sleetse plekken op de knie. Dat kan verholpen worden met een strijkplakkertje. Maar zindelijk worden technisch is het handig om nog twee spijkerbroekjes bij te kopen. En een paar warme truien. Aangezien het nu al koud wordt.

Dochter heeft vijf jaar in gekregen winterjassen rondgelopen. En nu is de voorraad opgedroogd.
Ze heeft nog een oude die eigenlijk ook te kort wordt. Ze heeft gelukkig wel dichte schoenen laarzen in haar geval. Die ik in Januari in de opruiming heb gekocht. Een winterjas en wat ondergoed.
Gelukkig regelt oudste zoon middels kledinggeld het zelf.

Ik hoorde laatst iemand die voor een kind 300 euro budget in haar portomonee had gedaan. Als kledingbudget. Ik vond dat heel veel dat hebben onze kinderen niet eens per jaar!
En toch hebben ze altijd goede kleding aan. Wat grotendeels bij de tweedehandswinkel vandaan komt.

Wat geef jij uit aan kleding en zou je er op kunnen besparen?