dinsdag 13 december 2011

De kerstboom

Ik kan er zo van genieten, de kersttijd. Het versieren van de kerstboom is ook een heel ritueel. In de oude kerstwasmand vond ik een paar lichtjes slingers. Ik meende toch echt dat er nog een streng met witte lichtjes was. Toch kon ik hem niet vinden. Dat is ook een van de redenen dat ik vanaf 1-01-2012 begin met de 365 kastjes project. Dat kan ik misschien beter iets vinden. Trouwens een kastje netjes maken is geen probleem maar hoe houd ik het netjes?
Er was dus nog maar een streng met lichtjes en die lichtjes waren niet echt fel meer. Er waren ook al 10 defect.
Ik zag op het etiket dat het lichtjes uit 2000 waren dus ik kocht een paar nieuwe. Via hema.nl. Het pakket zou zaterdag al gebracht worden, maar helemaal niets. Gisteren ook niet maar dan wordt er ook niet bezorgd.
Ik hoop het vandaag toch wel te ontvangen want ik wordt hier zenuwachtig van. In ieder geval waren er geen lampjes en stond de boom al in de kamer. Ten einde raad heb ik maar nieuwe lampjes bij de w.elkoop gekocht.

Toen mochten de kinderen hem versieren. Het is een erg gezellige roze rode boom geworden. Ik wordt er wel blij van.

 Onze jongste zoon slaapt en nu moet ik even aan de slag.
Ik kocht een thee thermoskan bij de kringloop voor 1,50 ik had zo vaak een theepot laten vallen. Dat ik dacht dat een thermoskan beter was. Het is een R.othpunkt voor maar 1,50 wat een koopje!
Ik zal hem eerst in de soda weken. Eerst de afwas doen, eten voorbereiden en drie wasmanden opvouwen.
als er nog tijd is wil ik ook de koelkast nog schoonmaken. Meestal is vriendje om half vier weer wakker. Dus ik moet even goed de handen uit de mouwen steken. Ik zet de lekkere jingle kerstmuziek van s.ky op. Het past helemaal bij het sfeertje. Mooi aan de slag!