vrijdag 26 augustus 2016

WC ONTSTOPPEN

JA met dikke letters hahha. De pubers zijn al een hele vakantie thuis met uitzondering van werk en dergelijke er wordt in ieder geval meer gebruik gemaakt van het toilet boven.
Dat was van de week verstopt... Het liep niet meer goed door. Als ik doorspoelde liep de pot vol en het zakte maar heel langzaam naar beneden. Ik zag alweer visioenen van potten er af schroeven en met je handen in de afvoer en ging al bijna over mijn nek.
Toen ben ik es even gaan zoeken. En heb met behulp van googles en pinterest het volgende gedaan.

Zet 1fluitketel vol met water op totdat het kookt.
Neem 1 kop bakingsoda en 1 kop schoonmaakazijn.

Gooi de kop bakingsoda in het gat, en daarna de kop schoonmaakazijn in het gat. Dan krijg je een chemische reactie het begint te brubbelen.
Doe de fluitketel kokend water erbij. Dan het deksel op de wc doen. Ik was ongeduldig en wierp al na vijf minuten een blik in de WC pot. Helaas alles nog vies en vol jek. Teleurgesteld ging ik de bedden maar opmaken. Ik bedacht me waar nieuwe handschoenen lagen en de waterpomp tang. Totdat ik ineens heel luid geblub hoorde. En jawel na ongeveer een kwartiertje ongeduldig wachten was het gebeurd, lees gepolpt en alle vocht was gezakt, en doorspoelen ging weer!

Toen heb ik alles heerlijk schoongemaakt, en de wc liep als vanouds goed dus.


9 opmerkingen:

 1. Lang leve het zuiveringszout! Dat is echt overal goed voor : )

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. scheikundig gezien vind ik dit n rare tip. Ik zou eerst baking soda proberen, met heet water, en een kwartier weken. Daarna azijn, met heet water, en een kwartier weken.
  Die 2 heffen elkaar namelijk op, en er blijft geen reactieve stof over. wat niet zo goed helpt. De bubbels zijn het resultaat van de reactie: koolzuur, dus CO2 bubbels. Wel heerlijk onschuldig, dat dan weer wel/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. O ja, dat kan best, maar goed de wonderen zijn de wereld nog niet uit, het werkte zeker goed.

   Verwijderen
 3. Scheikundig gezien vind ik het ook vreemd, maar het werkt wel. Ik heb er laatst de afvoer van de douche mee ontstopt. Ik heb gewone soda gebruikt en dat ging prima. Is een stuk goedkoper dan baking soda.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn soda was net op, anders had ik dat zeker geprobeerd.

   Verwijderen
 4. Ja baking soda en azijn bruist lekker, ik gebruik het altijd bij het broodbakken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja baking soda en azijn bruist lekker, ik gebruik het altijd bij het broodbakken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Vroeger ging men altijd de problemen aanpakken met huishoudelijke middeltjes. Mijn Moeder deed dat ook altijd. Tegenwoordig wordt voor een verstopping gelijk een monteur gebeld. Andere tijden!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Goed bedrijf, vriendelijke mensen uitstekende service.

  loodgietervoorburg.nl

  BeantwoordenVerwijderen