maandag 15 augustus 2016

Vakantie zit erop

De vakantie zit erop, we zijn dit jaar naar Denemarken gegaan. Mijn man heeft een hernia dus ver rijden is dan een crime, bovendien voel ik me nou ook nog steeds niet zo jofel dus was Denemarken wél Scandinavisch (waar we door Valhalla van zijn gaan houden) maar niet al te ver.
De oudste zoon ging niet meer mee. Hij ging met vrienden op vakantie en eerlijk is eerlijk ik miste hem best wel.
Voor de vakantie maak ik altijd een vakantiebudget.
Moesten we vroeger eerder uit Zuid Limburg komen omdat het geld op was ;-) (we waren 20 en niet echt consuminderig) Nu gebeurd dat al lang niet meer; Ten eerste omdat we een buffer hebben, en ten tweede omdat een vakantiebudget je nooit voor verassingen laat staan.
Het budget was 240 Deense kronen per dag. Dat is ongeveer €32 euro. De diesel en de boodschappen (gedeeltelijk) gingen van de lopende rekening.
Omdat mijn boodschappenbudget aardig op was hebben we ook lekkere dingen van het dagbudget gekocht.
Het bijhouden van de uitgaven was ook voor middelste puber dochter een leuke bezigheid. Dat kon natuurlijk ook komen omdat het huisje geen WIFI bezat, en ze de meegenomen DVDs allang had bekeken (we hadden helaas ook wel eens slecht weer)
Goedkope uitjes kunnen ook in het buitenland. Wat wij heel erg leuk vinden is een stadje bezoeken een ijsje eten en wat rondlopen. Dat zijn meestal niet de grootste uitgaven maar wel heel leuk. Even een rondwandeling door een parkje, bezichtiging van een kerk, zwemmen in de koude zee ;-) en gratis WIFI bij de bibliotheek voor dochter om haar snapchat bij te werken  van alles dus.

Het huisje was compleet en had veel privacy. Bij het huisje boekten we Legoland en een dagje ZOO. Dat was ook erg leuk. En gewoon eten mee, dan is het ook goedkoop.
Vakantie is leuk en fijn om er even uit te zijn, maar na een week krijg ik de kriebels wel weer, dan wil ik wel naar het gewone het eenvoudige zo u wilt van thuis. Nog twee weken dan gaan de kinderen weer naar school. De vijfde week gebruiken we nog voor uitjes en logeerpartijtjes. En de laatste week nog wat schoolspullen kopen en weer vroeg naar bed ;-) In het gareel ook niet verkeerd, en ik heb ook weer behoefte aan wat ritme en regelmaat en ons huis rustig te poetsen zonder duizend keer gestoord te worden ;-)

Dan nog een paar kiekjes

De twee jongsten kregen witte nieuwe schoenen