dinsdag 15 maart 2016

Onze dochter veertien jaar!

Vandaag is het veertien jaar geleden dat onze middelste een dochter geboren is. Ik werd na een aantal spannende weken die ik al liggend doorbracht door pre eclampsie (mét eiwit) in het ziekenhuis na 37 weken zwangerschap ingeleid.
Een weeenstorm volgde iedere keer op het verhogen van de opwekkers. Hele gesprekken had ik met de arts die mij begeleidde. Haar dienst was om half vijf afgelopen, ze had al overgedragen maar kwam in haar gewone kleren nog even kijken. Ik zei haar maar even te wachten, dan kon ze onze spruit nog even bekijken. En prompt na twee ween was ze er. Ze krijste meteen. We wisten niet wat het zou worden maar ik was ervan overtuigd dat het een jongen zou zijn. Ik moest voelen, en voelde de navelstreng waardoor ik dacht dat het een jongetje was, mijn man moest vreselijk lachen.
Het was een klein meisje van zes pond en 49 cm. Het aanwezige personeel was erg benieuwd naar de naam van onze baby, de oudste kleine man van 2 jaar had in hun ogen een bijzondere naam Steinar en ze waren benieuwd. Dit meisje kreeg van ons de naam Caya (Naar de naam van de dochter van Boudewijn de Groot) Toen ik zelf had gedoucht en gewandeld naar de afdeling. (geen hechtingen) Kon ik iedere keer genieten van het prachtige meisje. Een klein roze meisje met een mooie wit broekje en een een ouderwets gebreid luiertruitje met piepkleine sokjes.
Caya groeide op als een makkelijk klein meisje met een eigen wil. Makkelijk in omgang maar vastberaden over de dingen die ze wilde leren en beleven.
Ze was eigenlijk altijd blij en vrolijk. Een heerlijke meid. ze groeide op, had in groep 3 wat een moeilijkere tijd op school.
 Lieve Caya, Schrijven was altijd moeilijk voor je, je bent links en de leerkrachten probeerden haar dat als een rechtshandige aan te leren ;-( Je kreeg daar fantastische begeleiding voor, van een hier in onze woonplaats pas gevestigde kinderfysiotherapeut. Uiteindelijk  heb je groep 4 gedoubleerd. Wat treffend is voor je karakter is dat we je nooit horen klagen, je zet altijd door. Dat vind ik zo knap van je. Ze maken jou de pis niet lauw. In groep 8 hebben we een heel aantal scholen bezocht en je wist meteen wat je wilde. Daar hebben we ook absoluut geen strobreed in de weg gelegd, want jij wilt wat je wilt. ook met je kleren en met je vegetariërs zijn nu al bijna vier jaar. Je doet aan wat je leuk vind en het boeit je niet wat anderen zeggen. sinds kort rijd je weer paard, je bakt graag en kan erg goed zingen. Dat laatste daar doe je niet meer zoveel mee helaas ;-) Ik wens je een hele fijne verjaardag toe, een dikke kus van MEM!



15 opmerkingen:

 1. van harte gefeliciteerd met je dochter, fijne dag vandaag.
  mijn oudste wordt in september 14, is ook vegetarisch en rijdt paard ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. van harte gefeliciteerd!
  Als 'k het goed zie, lijkt ze op jou ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze heeft haar figuur van de mannelijke lijn en daar moet ze heel blij mee zijn. Voor de rest klopt:-)

   Verwijderen
 3. Van harte gefeliciteerd met jullie prachtige dochter!
  Onze dochter is ook 14, en ik moet zeggen dat ik het af en toe een flinke uitdaging vind om moeder van een pubermeisje te zijn. Dat is toch andere koek dan bij onze puberzoon ;-)
  Lieve groet, Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij ons andersom Caya doet niet echt domme dingen haar broer wel:-)

   Verwijderen
 4. Gefeliciteerd met de veertiende verjaardag van je dochter!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Van harte gefeliciteerd met jullie grote dochter. Ze lijkt erg veel op jou! Fijne dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Van harte gefeliciteerd met je dochter. Maak er een leuke dag van. Die van mij is ook 14. Leuke leeftijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. gefeliciteerd met je 14 jarige! Leuke foto's en wat een mooi meisje om te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. gefeliciteerd met je 14 jarige! Leuke foto's en wat een mooi meisje om te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Van harte gefeliciteerd met jullie prachtige dochter! Maak er samen een mooie dag van!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Gefeliciteerd met je dochter en mooi hoe je over haar schrijft.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Gefeliciteerd met jullie meissie!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Van harte gefeliciteerd met je prachtige dochter en een fijne dag toegewenst!

  BeantwoordenVerwijderen