dinsdag 8 maart 2016

Dinsdag pech en geluk

Dinsdag, de dag waarop ik wederom de afwas op de hand moet doen, ik heb een ongelukje gehad. Ik liep achteruit in de keuken en viel over de openstaande vaatwasser heen daardoor was het handvat omgeslagen en zoals blijkt is ie waarschijnlijk lek geraakt want die code geeft hij aan. Vandaag kan ik de monteur bellen. Dan ga ik het ook maar indienen bij de verzekering. 

De keuken is bijna veertien jaar oud en begint af te bladderen op de kastjes en vooral de lades. We hebben iemand gevonden die de kastjes weer opnieuw kan spuiten. Dat gaat in april plaatsvinden. Het blad is nog prima, hopelijk is de vaatwasmachine binnenkort weer gemaakt. Maar het is natuurlijk niet een onoverkomelijke ramp. Zonder wasmachine was veel erger geweest. Verder heeft de droogmolen van brabantia de stormen niet overleefd, hij was al een keer weggewaaid, er is door metaalmoeheid een einde gekomen aan een van de dragers. Hij had wel de respectabele leeftijd van 10 jaar. 

Bij de kringloop had ik afgelopen weekend een klapper, ik moest in verband met de komendeverjaardagen nieuwe lepeltjes, gebaksbordjes (single schotels voldoen), vorkjes, twee enorme bakken met knutselspullen en geniale boterhamzakjes.
 Ik herken ze uit mijn jeugd. 

Twee van deze bakken vol met knutselspullen. Zelfs met allerlei soorten lijm ik heb nu alweer zin om
De knutsel en speelkast opnieuw in te gaan delen, maar even wachten nog, ik ben eerst bezig om de hoekkast in de bijkeuken een nieuwe bestemming te geven waarover later meer. 

Het maakt mij niet uit dat er lepeltjes bij zijn met de ridderzaal of een gezellig retro dessin, het roert en daar gaat het mij om. Uit deze collectie heb ik de zilveren lepeltjes gehaald er zaten er twee in. 

Vorkjes

Fijne beschuitkruimels voor door het gehakt.

De single schotels voor 5 cent per stuk bij de kringloop.
Ik haalde er 2 schotels uit van DE en ook nog 2 mokken van DE. Mijn zusje spaart ze

Na een tijd sparen zat er 400 euro in mijn potje. De advertentie inkomsten van mijn blog en mijn verjaardagsgeld zaten in het potje en nu in mijn nieuwe fiets. Mijn man legde de 28 euro nog bij. Erg blij ben ik met mijn nieuwe fiets.