dinsdag 5 januari 2016

Een nieuw fris jaar

Beste lezers het kan nog net, ik wens jullie alle goede dingen voor het nieuwe jaar. Wij kijken terug op een tumultueus jaar waarin de overname van ons bedrijf, de diagnosticering van jongste met daarvan als gevolg zijn start op speciaal basisonderwijs wel de belangrijkste dingen zijn geweest.
Gisteren op maandag dus, was iedereen weer naar school en zou ik eens flink de handen uit de mouwen steken. Maar niets bleek minder waar, ik kreeg visite (leuk!) en mijn man kwam op de eerste hulp terecht.
Zijn knie was voor de tweede keer in twee dagen op slot geschoten. Waarvan gisterochtend zo erg dat hij hem niet heen of weer kreeg. Vrijdag naar een orthopeed, een gebed zonder end die knieen. Ik zat er wel wat mee, hij kwam met de auto dinsdag al hinkend thuis.
Vanochtend nadat ik onze jongste op gang had geholpen kregen we een mail van zijn school dat de school dicht bleef ivm code rood. Er reed geen enkele auto in onze straat. Vervolgens kreeg onze oudste bericht dat de eerste paar uur vrij was, en de bussen reden ook niet. Het is en was spekglad. Uiteindelijk hoefden de oudsten niet naar school, dat kon ook niet want tot op heden rijd de bus niet.
Man ging wel met de auto en het viel hem erg mee. Zijn knie was door het tovermiddel spiroflor cooling gel een stuk opgeknapt, hij heeft rustig gereden en was er met een dik half uur.
Jongste kijkt nu in pyama tv Kerst met Linus.

Gistermiddag ben ik in ieder geval nog wel aan toe gekomen om de kerstboom op te ruimen
Ik heb maar besloten om tijdens de donkere dagen na de kerst, de LED kerstlichtjes boven de keuken nog even te laten hangen. Het staat zo gezellig ;-) De kerstboom en dergelijke zijn gewoon opgeruimd, zo'n kerst malloot ben ik nou ook weer niet.

Vorige week had man vakantie maar het was een werkvakantie. We moesten ons kantoor ontruimen.
De administratie, en andere dingen die we moesten bewaren van de belasting maar ook de bagagekoffer voor op de auto moesten een plek hebben. Ik had daardoor in de maand november en december de berging op zolder opgeruimd ik schreef daar eerder over. hier
Ik had alles wat uit de berging kwam gesorteerd en eigenlijk niets bewaard alleen man zijn tekeningen van vroeger. Verder is alles weg. Het grofvuil heb ik in de schuur naast huis gezet. Er stonden daar ook bedden en matrassen en kasten die ik allemaal had weggegooid. Het was een auto met een grote kar vol spullen. Die opruim resulteerde in een lege zolder.
na de verhuizing van kantoor staat achter het schot de administratie, 3 nog goede computers, de autokoffer en de tent. Ik heb nog een volledig lege berging over.
Nadat we het kantoor hadden ontruimd. Heb ik het schoongemaakt en staat dit nog in de gang ;-)

Dat staat dus nog op mij te wachten ;-) om uitgezocht en opgeruimd te worden. Alhoewel ik liever de snoeren en dergelijke ook had weggegooid. Manlief wil ze bewaren zucht. Gelukkig heb ik ruimte genoeg.

Voor de kerst kreeg ik van mijn moeder bestek. Het is haar oude bestek wat ze gekocht heeft voor hun trouwen. Het is dus al 38 jaar oud!

Ik zit voor deze maand al op mijn oude boodschappenbudget van 450€ ik heb flink voorraad gehaald en we hebben heel veel bezoek gehad met de beide kerstdagen. 
Toch is het mijn bedoeling om de komende twee weken niet meer dan €75 euro uit te geven aan boodschappen. Ik maakte dus een weekmenu ;-)

Maandag: brocoli/spruiten met gehaktballen
dinsdag: spaghetti
woensdag: stond aardappelen en wortelen maar worden opgebakken aardappelen sla en sperciebonen, mais en spekjes
donderdag nassi
vrijdag restjes

We genieten hier dus van een ijsvrij dag! Oant sjen!