donderdag 7 januari 2016

besparen op gebruiksvoorwerpen,

Iets waarvan ik al die jaren heel veel op heb bespaard, zijn gebruiksvoorwerpen. Je kent het wel, even onvoorzichtig oeps.. 2 borden kapot. Dat soort gebruiksvoorwerpen, maar ook knijpers, schoenpoets, kleding, schemerlampen en uuh tijdschriften en kunstboeken.
Dat laatste zijn natuurlijk geen gebruiksvoorwerpen en daar ligt hem nou juist de crux.

Als je nog maar vier borden hebt om uit te eten heb je met een gezin er liever een paar bij. Zo ging ik vroeger naar de x.enos kocht een paar borden nieuw. Door consumindergedrag en milieubewust zijn bedacht ik me dat het beter voor het milieu en mijn portemonnee was om bij de kringloop een paar aan te schaffen. vaak vond ik er ook nog mooie porseleinen exemplaren. Nou is onze kringloop echt niet duur. Op een gegeven moment keek ik er eenmaal per week en vond ik de mooiste dingen. Mijn man houdt van kunst. Hij kijkt altijd wat voor boeken er zijn. Hij verzamelt de prachtige boeken.

Naast dat wij er dingen kopen schat ik dat ik afgelopen jaren wel over de vijftig schoppers en dozen naar de kringloop heb gebracht. Want ook ik, zag de scheidslijn tussen dingen bezitten en je huis laten vervuilen met spullen die je eigenlijk niet gebruikt of niet nodig hebt.

Het willen hebben van een kringloop vondst of het nodig hebben, dat verschil moet je zien. En dat er dan soms ook onzin dingen mee naar huis komen, dat stop ik dan wel in de shopper die standaard in de bijkeuken staat om weer terug te brengen.

Even een rekenvoorbeeld. Er waren wat glazen gesneuveld. Ik kocht zes van onderstaande glazen bij de kringloop voor 10 cent per stuk. Voor 60 cent krijg ik denk ik bij de a.ction niet eens zes glazen. Eigenlijk geen idee daar kom ik dus bijna nooit meer maar in mijn ogen erg goedkoop.
Hakjes niet te hoog voor mijn dochter bij de kringloop een eurotje. ik moet goed luisteren want ze maken er een totaal prijs van. Dus je neemt een mandje daar doe je dingen in die je moet hebben, en dan tellen zij de prijs op. Zo wist ik dus dat ze een euro vroeg voor de schoenen en een dubbeltje voor de glazen. Vies glas maar het gaat om het idee ;-)

Een tic van mij is retro vintage ik houd van de in sommige mensen hun ogen oerlelijke
oranje bloemen bakjes.
Daarbij heb ik ook een herinneringen issue. Zo heb ik de soepkommen die mijn moeder vroeger ook had. Het zijn handige dingen ze zijn vuurvast en handig in de magnetron. onze zoon in de groei eet vaak een kom soep na school.

De soep bewaar ik in een volgende liefhebberij vintage tupperware. Ik vond deze prachtige tupperware bewaardingen die je erg makkelijk luchtdicht afsluit.
Ik ben altijd opzoek naar afsluitbare bakjes en dergelijke.

De soepkommen die mijn moeder ook had.
Speelgoed koop ik ook bij de kringloop

volgens mij komen alle puzzels bij de kringloop vandaan. Ik vind speelgoed vaak erg duur als ik dat nieuw moet kopen en nu kunnen we ook wisselen.

Ik heb al veel bespaard met kringloopvondsten en aan de andere kant er ook veel naar toe gebracht. ik houd de kosten in de hand door goed te kijken naar wat ik echt nodig heb. En ga vervolgens niet naar andere winkels om het te kopen. Ik kom ook bijna nooit in de stad. Als ik niets nodig heb en ik ga die week toch met een vriendin naar Ikea kan ik gerust met alleen verhuisdozen naar buiten komen.
En hoe zit dat bij jou? Weet jij goed wat je wel en niet nodig hebt? En heb je last van impuls aankopen?


13 opmerkingen:

 1. Kringlopen vind ik heerlijk. Als ik iets nodig heb kijk ik altijd eerst bij de kringloop. Kan ik het niet vinden dan kijk ik na een paar dagen weer. Is het er dan nog niet, kop ik het in een gewone winkel. Boeken, spelletjes, kleding, wol en katoen cadeautjes alles kan je er vinden.En er gaat hier weer heel veel terug naar de kringloop. \het heet niet voor niets Kringloop!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. In mijn vorige woonplaats kwam ik regelmatig bij de kringloop. Al kocht ik er steeds minder want de kringloopwinkel daar was aan de prijzige kant. Voor 1 zo'n glas was ik daar vast 60 cent per stuk kwijt geweest en kleding kon ik goedkoper in de uitverkoop halen dan daar.
  In mijn nieuwe woonplaats ben ik nog naar een keer bij de kringloop geweest. Hij is iets goedkoper maar erg onoverzichtelijk en dat vind ik niet fijn.
  Ik koop tegenwoordig vaker bij de a.ct.ion. Of ik zeg tegen mijn ouders dat ik iets nodig heb. Zij zijn zelf aan het opruimen en veel mensen in hun omgeving. Die vinden het dan weer heel leuk dat ze weten waar de spullen heen gaan.
  Ik ben gek oo vintage spul van eind jaren vijftig, begin jaren zestig. Toen zag je veel pastels in serviesgoed.
  Laatst zag ik bij mijn ouders DE koffiemokken. Die vind ik heel gezellig en ik was van plan om naar zulke bekers op zoek te gaan in een kringloopwinkel. Vraagt mijn moeder van de week of ik ze soms wil hebben :-) Leuke verrassing.
  Een paar maanden geleden kreeg ik wollen dekens met vintage motieven. Ze zijn vast ook uit de jaren zestig. En een antieke naaidoos uit de jaren twintig met toebehoren. Ik word heel blij van die kwalitatief goede spullen en de verhalen die erbij horen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die glazen kommen heb ik ook, maar dan in geel en groen.
   We hadden vroeger thuis bekers in dat rode glas. Fijne bekers waren dat.

   Verwijderen
  2. Wat een verrassing dat je het servies zomaar kreeg! Die soepkommen zijn echt makkelijk voor in de magnetron.

   Verwijderen
 3. ik kom nooit meer bij de kringloop. vond het vaak toch viezig en de prijzen gingen steeds meer omhoog zodat je het bij action toch goedkoper had. Gelukkig breekt er hier niet zoveel :) puzzels en boeken heb ik er in het verleden wel vaak gehaald.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier doen we net zo. Zolang we niet meer werken(dat is al bijna 8 jaar) hebben we alleen bijna maar bij kringloop en rommelmarkt gekocht. Geen inpuls aankopen maar spullen die we dagelijks gebruiken. Helaas konden we vandaag nog niet vanwege de gladheid.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben ook grote kringloopfan en kom er 1-2x per week bij verschillende en ga ook als ik naar mijn moeder ga daar met haar nar die regio.
  In het begin kocht ik erg veel en vaak teveel ook omdat het toen nog zo goedkoop was in het begin.
  Nu koop ik selectiever in. Ook voor mijn dochter en zus koop ik er regelmatig kleding. Zelf hebben ze er geen oog voor en ik pluk zo uit de rekken wat hen past en wat z mooi vinden. Tot nu toe altijd goed wat ik voor ze kocht.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik kom ook graag bij de kringloop. Maar de laatste tijd vind ik er maar weinig. Ook vind ik ze soms vrij duur geworden.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ahhh herrineringen.. die memory hadden we vroeger ook :D zo vaak gespeeld!!! leuk om weer eens te zien

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Soms kom ik ook bij de kringloop, maar meestal om er iets te brengen. Zo bracht ik voor de kerst een steengrill die we nog nooit hadden gebruikt. En daar waren ze er blij mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb ook standaard een doos voor de kringloopwinkel staan. Als ik dan iets tegenkom dat ik eigenlijk nooit draag of gebruik gaat het er, zonder teveel na te denken, direct in. Probleem is alleen dat als ik die doos ga wegbrengen ik niet teveel rond mag kijken voor nieuwe spullen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hier ook een kringloopfan ;) Ik breng er regelmatig spullen naar toe maar kijk ook graag rond.Soms koop ik er een boek, lees het uit en breng het weer terug...zo heb ik meer tijd om het te lezen (in de bieb moet het sneller terug)Verkleedkleren haal ik er ook regelmatig. Kosten nieuw heel veel en daar twee keer niks...en het is toch maar voor één keer te dragen meestal..

  BeantwoordenVerwijderen