dinsdag 25 februari 2014

Creatief met een kledingbudget

Sorry mensen bedankt voor alle reacties op mijn vorige blogje over ons arme kind maar ik heb hem weer even in concept gezet. Het heeft te maken met het proces wat we nog moeten doorlopen.
Het heeft wel veel losgemaakt bij veel mensen gezien mijn exploderende mailbox, wat wel interessant is dat ons verhaal gebruikt gaat worden in een boek. Die komt toch nog niet uit voordat de kou uit de lucht is.

Maar nu verder met weinig. Doordat ik een kostenbesparing heb doorgevoerd en we een enorme omzetverhoging vorig jaar en dit jaar hebben doorgemaakt, wil ik mij permitteren om 200 euro meer salaris uit te betalen. We kunnen het ons permitteren, de buffer rekening groeit en we krijgen dit jaar twee belastingteruggaven. Het extra geld van het salaris gaat normaliter gebruikt worden voor een extra doel verbouwingen aan het huis. Maar gisteren heb ik het gebruikt voor kleding voor de kinderen. Er waren voetbalschoenen en schoenen nodig. Zoon kreeg een kleine drie maanden maat 38 sneakers van Adidas bij a.ktiesport. Eind februari had ie al maat 40 nodig. Het is niet anders hij is vol in de groei, hij heeft in kleding maat 164 maar dat komt mede doordat hij niet echt dik is. Hij groeit in de lengte maar maat 164 kan hij nog wel aan. Verder kreeg hij nog een trui, een jogging broek, nieuwe oordopjes, en boxershorts.
Dochter heeft een paar schoenen in december gekocht bij de plaatselijke schoenenboer voor de helft van de prijs. Maar ik vind het beter dat ze er nog een paar schoenen bij heeft.
We vonden een paar hele mooie blauwe. Bij een ander goedkope kledingwinkel kreeg ze een jurkje, hotpants en een zwarte strakke broek. We kochten ook haarspullen en sokken voor haar. Schade 215 euro voor alles.
Zoontje was bij oma en kreeg een paar kniekousen en een emmer met stiften van de h.ema. We gingen met de trein en hebben een heel gezellige dag gehad. Ik heb een erge hekel aan winkelen maar doordat ik de meeste kleding tweedehands koop op marktplaats, kan ik het beperken tot een keer per half jaar ongeveer.

Tips en tricks

Bereken voordat je kleding gaat kopen wat je ongeveer wilt en kan uitgeven aan kleding.
Kijk eerst bij de kringloop of op marktplaats of je wat van je gading kan vinden

Werk de kledingkast door en maak een lijstje geef de te kleine kleding een tweede leven door het door te geven of te verkopen

Kijk kritisch naar je lijstje wat is niet persé nodig

Maak een lijstje

Zet een totaal bedrag op je lijstje wat je maximaal uit kan of wilt geven aan de kleding

Ga na verschillende winkels om te kijken naar de prijzen en kwaliteit

Geef kinderen kleedgeld om ze bewust te maken van geld

Ga niet vaak naar winkels beperk je tot een keer per half jaar

Bedenk bij alles heb ik het écht nodig mijn kldingkast bestaat maar uit drie planken. En dan ligt ook alles in die kast winter en zomerkleding