maandag 18 november 2013

Afrekening van deze twee weken, en toch nog wat gespaard

Ondanks onze korte vakantie kan ik volgende week ondanks alles toch nog €182,93 overmaken naar de privé spaarrekening. Ik wil die rekening nog wat spekken door wat marktplaats verkopen te doen. Boodschappen hoef ik voor het nieuwe salaris niet meer te doen. Alleen nog brood halen.
Van het nieuwe salaris wordt ook het geld voor de Sint 15 euro per persoon afgetrokken. We hebben dit jaar lijstjes getrokken.
De zakelijke buffer staat nu op 2800 euro (de buffer waar 20000 euro in moet komen te zitten) maar ik ga dat pas aan het einde van het jaar naar de aparte spaarrekening overmaken omdat ik nu nog niet kan overzien wat het einde van het jaar ons gaat brengen. In ieder geval een pittige BTW afrekening in januari.
Er komt nog wel een grote geldboot aan het einde van deze maand (5000 euro netto) ik verwacht daar zeker 3000 euro van te kunnen sparen voor de buffer rekening, Om het niet te ingewikkeld te maken zet ik de bufferrekening nu op het laagste bedrag €2800.

Volgende maand moet ik ook echt geld uitgeven aan extra kleding voor de kinderen. De oudste is zo hard gegroeid dat hij bovenop zijn kleedgeld nog wat extra moet hebben.
Middelste krijgt veel en dat is maar een geluk die groeit nu ook hard en jongste maakt ook een spurt door die zit nu al in maat 110.
Daar krijg ik wel kleding voor maar dat is hem nog te groot, het meeste is maat 134. Dat bewaar ik keurig er komt een moment dat hij het past.
Die kleding gaat ook mee in de zak voor 5 december ;-)

De boodschappen:
In totaal deze maand: 517 euro
Haarknippen: 4 keer 16 euro= 64 euro
uit (herfstvakantie/cultureel evenement/ zwemmen) 57,41
zakgeld: 20 euro en vijf euro extra voor zoon.

Door marktplaatsverkopen 29 euro verdiend..

Heb jij ook gebufferd voor de december maand?


Ps Update opruimen, vorige week 3 shoppers naar de kringloop. Er staat nu alweer een doosje te wachten en alweer een halve shopper.


4 opmerkingen:

 1. Ik ben wel aan het bufferen geweest, maar niet speciaal voor december, meer vanwege mijn veranderde persoonlijke situatie. Ik moet eerlijk zeggen dat het overzicht even wat minder is, maar dat komt wel weer. Het gaat dan ook echt om het overzicht, niet om dat ik in een keer veel aan het kopen ben ofzo. Voor Marktplaatsen is het nu weer een goede tijd, volgens mij zijn mensen ook weer aan het inslaan voor cadeautjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. grappig dat verschil in maten bij kids. leeftijd zegt niets. dochter heeft de lengte mee van papa. is net 4, maar zit al een tijdje in 110/116 (broeken vaak nog wel 104 trouwens..:p) ze is 1.08..
  ik buffer niet specifiek voor feestdagen. al onze inkomsten gaan naar de spaarrekening van de ing. dit omdat we wisselende inkomsten hebben, ik op 2 verschillende data per maand en vriend om de 4 weken ipv maandelijks, beide wisselende bedragen (overuren en ik ben gastouder dus krijg per gewerkt uur betaald en dat wisselt nog wel eens). 1e van de maand stort ik een vast bedrag terug voro vaste lasten, ohra spaarekening, boodschappen, tanken en klein deel overig. alles wat er boven dat bedrag dus binnenkomt aan inkomsten blijft op de spaarrekening ipv dat het ongemerkt uitgegeven wordt wat je vaak hoort :p alle extra uitgaven die niet in t budget van "overig" passen komen van de spaar en zijn dus bewuste extra uitgaven en geen impulsaankopen :) bevalt ons erg goed. voor de feestdagen komt er dus ook iets van de spaarrekening :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier bufferen we niet voor december omdat we niet aan Sinterklaas doen. Veel bijzonders eten we ook niet maar meestal wel iets anders maar dat is niks duurder dan anders. Zorgen dat het op tijd is in geslagen. Het flesje wijn heb ik al gekregen voor de verjaardag. Fijn dat jij nog iets over hebt voor je buffer.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik merk dat ik de kosten voor december al in november maak! Sinterklaas is helemaal aan het begin, dus ik heb nu eigenlijk al de uitgaven.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen