vrijdag 9 november 2012

Het gelukkige leven van een SAHM (stay at home mum)

Maandagochtend half negen. Ik breng in de stromende regen ons jongste zoontje naar de Peuter zaal.
hij heeft een te grote Jip en Janneke regenjas aan, maar dat deert hem niet. Mij overigens ook niet want het is een lekker ruim jasje wat mooi over zijn knietjes valt is handig met plenzende regen. Ik breng hem naar de peuterspeelzaal, hij gaat meteen spelen met de auto s en de garage. Hij vind Cars helemaal geweldig. Er schijnen twee films uit te zijn. Maar wij hebben van een vriendin die aan het opruimen is een film gekregen van Cars en dan nummer 1. Nou super vind ie die film. Hij leeft helemaal mee als hij die film ziet.Ik geef hem een dikke kus op zijn neus en spoed mij naar huis. Daar breng ik de broodbakker in gereedheid zodat er om twaalf uur een warm brood klaar is.
Ik kijk om me heen en wederom bekruipt mij het maandagmorgen gevoel van wat een slagveld...
Bordjes op de tafel, wat speelgoed wat heen en weer slingert. De krant die nog open ligt en de vaatwasser die uitgeruimd dient te worden. Ik zet een muziekje aan en werk me door de afwas. Daarna ren ik naar de eerste verdieping en open de ramen en gordijnen. Zet een streepje bij onze zoon op zijn lijstje... Vergeten het licht uit te doen. sjips dat kost hem geld.. 0,20 per streepje.. wat zal ie balen.. Eerlijk is eerlijk hij heeft het niet vaak. Zo te zien is het dochter niet zo goed gelukt om het bed helemaal recht te trekken dus ik help haar een handje. Met een blik onder dr bed zie ik dat ze goed opgeruimd heeft, onder haar bed gemikt dus, In plaats van de daarvoor bestemde bak te doen.
Ik hang zoontjes dekens nog even uit. Wat eigengemaakte wc reiniger in de wc boven. En dan die volgestouwde wasmand naar beneden tillen.
Als ik in de bijkeuken ben begin ik zuchtend die eeuwige was te sorteren. ik heb me voorgenomen om vandaag de winterjassen en sjaals en mutsen uit te zoeken. Wat aangevuld moet worden is een mooi nuttig kadootje voor het grote 5 dec feest.

Als de machines draaien pak ik de stofzuiger en zet al het speelgoed op de tafel. Heerlijk stofzuigen. Schoonmaken van ons huis en in mijn hoofd. Ik voel me net een carrièrevrouw die een miljoenendeal heeft  afgesloten, als ik precies de laatste veeg met de dweil over de vloer heb gehaald. ik maak een ander sopje in de wasbak met wat afwasmiddel en een druppie citroen. De vloer in de keuken is weer top. Nu nog snel een kop koffie het is alweer bijna tijd om het kleine vriendje op te halen. Daar ga ik het grijze nat weer in. Ik ben verbaasd want ondanks de regen zing ik, het laatste liedje van de radio. Sometomes you can make it on your own

11 opmerkingen:

 1. Leuk verhaal. Om die vergelijking met de carrièrevrouw moest ik grinniken.

  Straffen met inhouding van geld doe ik bij de jongens nog niet.
  Maar wellicht werkt het bij jou goed.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh ja daar pesten ze me ook wel mee, mijn vriendinnen ik ben een moeder die dekinderen heel vrij opvoed maar moet af en toe ook consequent zijnhihi

   Verwijderen
 2. Leuk verhaal. Kopie van de mijne ;-)
  En hier betalen ze 10 cent voor het niet dicht doen van de deur nu de verwarming aanstaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Volgens mij zijn thuismamma's op maandagochtend drukker dan carrièremamma's :P.
  Ik heb nu dagelijks zo'n moment. dat alles in huis moet, net als dochterlief even slaapt....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Precies dan evsn de bezem erdoor kan wel werken vind,ik

   Verwijderen
 4. ik ben ook een sahm geweest, tot mijn kinderen helemaal niet meer thuiskwamen om half vier maar wisselende roosters, vriendjes en eigen lifestyle gingen ontwikkelen.
  Ik heb het als een voorrecht gevoeld en beschouwd dat ik dit (sahm-en) kon doen destijds. Nu weet ik niet zo zeker of we dat financieel we gered hadden eigenlijk..de tijden zijn wat dat betreft echt pittiger geworden!
  Ik ben alweer een aantal jaren parttime aan het werk buitenshuis (alsof je niet werkt als je thuis blijft dus hè), maar als ik je blog lees voel ik de sfeer weer van toen. Het was héérlijk.
  Mijn baan vind ik gelukkig echt heel erg leuk en gezellig en alleen thuis zitten is niks voor mij!
  Trouwens ook het hebben van een eigen inkomen was ook weer erg lekker.Dat had ik onbewust toch wel gemist. Iedere fase heeft zo zijn voordelen.
  Geniet van ze allemaal denk ik dan maar...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is soms ook echt de eindjes aan elkaar knopen, we zitten omdat we een eigen zaak hebben soms op een minimum loon. Toch kunnen we het rond krijgen omdat we andere dingen belangrijker vinden dan materiaal. Gelukkig kan ik van weinig rondkomen. Ik vind het een voorrecht om de kinderen te zien op groeien en dank je voor het compliment!

   Verwijderen
 5. Tja.. een echt sahm-verhaal.. Leuk! ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk om te lezen! Aangezien je Thuisblijfmoeder bent zouden we je verhaal dolgraag willen vertellen op Het Moederfront in onze rubriek 'Thuisblijfmoeders'. Daarin vertellen vrouwen over hun keuze om fulltime te moederen.

  Mocht je tijd en zin hebben mee te doen, via de mail, laat het me dan weten via tbm@thuisblijfmoeders.nl!

  BeantwoordenVerwijderen