maandag 20 augustus 2012

100 ste bericht en een Award!

Van Fryske memke kreeg ik een Liebster Award via haar blog Dat rommet op
Zo te zien kon ik ook nog het plaatje kopiëren en plakken.
Ik ben vereerd om de award te ontvangen van een ander Frysk memke.
Ik heb niet altijd zo veel tijd om te bloggen. Maar zal dat na de vakantie wat vaker gaan doen, ik geniet er erg van. Ik wil al heel lang de vormgeving en dergelijke veranderen maar het komt er maar niet van. Vooral mijn tips worden goed gelezen en ik zou ze wat meer moeten rubriceren.

Nu heb ik altijd wat moeite met het geven van een award. De ontvanger moet er dan weer wat mee doen en zit daar misschien niet op te wachten. Het idee van het krijgen van een kettingbrief om sokken of stickers te ontvangen oid. Op mijn vorige blog die niet anoniem was heb ik daarom een aantal bloggers gewoon in het zonnetje gezet door enkele aardige woorden te schrijven. Het lijkt mij leuk om dat hier ook te doen. Voor de volledigheid publiceer ik mijn leeslijst naast dit blog want ik kan natuurlijk niet iedereen beschrijven.

Een inspiratie bron is spaarmoeder al lang volgen wij elkaar. Ik beschouw haar zonder haar ooit in het echt te hebben ontmoet als soulmate. Iemand met wie ik op een lijn zit.
Wat mij bij haar blog opvalt is de manier waarop ze alle onderwerpen beschrijft. En vooral met veel zelfreflectie. Je kunt blogjes vinden met wat ze die dag heeft gedaan met de kinderen, maar ook een beschrijving van gevoelens en twijfel over bijvoorbeeld het thuisblijf moederschap. Haar schrijfstijl maakt je ieder keer weer nieuwsgierig wanneer er op je startpagina een melding van een nieuw stukje van spaarmoeder verschijnt.

Nog zo n goede is Jolanda van een Beetje Groener. Ze kan op een perfecte manier beschrijven wat voor struggles een gezins leven met wat oudere kinderen en een groenere zuinigere manier van leven teweegbrengt. Wat voor bewuste keuzes zij en haar man maken en vooral ook vele handige tips. Vooral die tip over een aantal kleine vaste lasten om die ene jaar dubbel weg te zetten vind ik een goede, ik ga dat volgend jaar ook doen.(correct me if i m wrong) Ik voel veel overeenkomsten. Check ook haar website met poppenkleding fidelidein! (ff googlen)

En nu Kopka, ze verbouwen een huis, ze werkt en hebben een dochter en ze consumindert. Een rot jaar heeft ze gehad. Eerst bijna een burn out en toen dat gedoe met die ASO buren. Nee die is niet te benijden. Toch lukt het haar om positief te blijven, en ook meelevend naar anderen te zijn. Lezen hoor!

De moeder aller blog schrijfsters Valhalla het is moeilijk haar blog te beschrijven, wat mij betreft is haar blog onbeschrijfelijk goed. Wat mij opvalt is dat ze altijd haar eigen weg bewandelt, haar niet veel aantrekt van de meute. Ze is non conformistisch en dat trekt mij aan. Valhalla heeft ook de gave om de dingen op een ontzettende humoristische manier te beschrijven. Waarbij ik dan wederom moet bekennen mij weer de ballen uit mijn broek te hebben gelachen. 

LLMM ook wel Lekker leven met minder schrijft over bezuinigen en de weg om de hypotheeklasten te verlagen. Zij maakt lange en korte termijn doelen en beheerst het bezuinigen en consuminderen op een bijna zakelijke manier. En dat is heel goed door haar heb ik nu ook verschillende spaar rekeningen geopend waaronder een emergency fund. Copyrigt juist bij LLMM.

Zo herkenbaar te lezen is wederom een Jolanda van Spil van het gezin met een groot gezin en een boerderij is zij ook een dankbare inspiratiebron voor mij. 
Vooral de beschrijving van haar dagelijkse werk, de kinderen en het teruggaan naar de eenvoud is een inspiratie.

Stuk hebben ze het bijna gespeeld de twister van de kinderen van Trudy . Zo leuk schrijft ze over alles wat er op haar pad komt. Ik moet ook erg lachen om de blogs van de hond!

Ook 
Helena van Helena s Hollandse Klei, moet hier vermeld worden. Zij leeft voor een groot gedeelte zelfredzaam met haar gezin, een inspiratie vooral ook voor mij om te koken met de natuur.

Als laatste Nicole van Huisvlijt, ze schrijft over alle uiteenlopende onderwerpen. En herkenbaar. De grote move van de stad naar het platteland is een feit, en dat lever voor mij weer heel wat herkenning op.

Nou zo, beschouw het als wat je wilt lieve blogschrijfsters maar vooral als een opsteker.


Kus van vlierbloesem