vrijdag 19 februari 2016

Kringloopgeluk


Eerder schreef ik al over mijn vintage Tupperware fetisj, ik zal van mijn verzameling, die overigens volop in bedrijf  is, later een foto maken. 
Middelste was een half jaar sportloos, de sporten zijn beperkt voor meiden van bijna 14 in ons durrep, de gym hield op na groep 8, en ze had nog niet iets anders leuks gevonden wat ook nog enigszins betaalbaar was. Eerlijk is eerlijk toen de man met een voor ons vorstelijk salaris (nog geen Balkenende norm hoor) thuis ging komen en wij onze leefstijl sober houden ( en daardoor de helft van zijn salaris overhouden momenteel) kon onze middelste weer gaan paardrijden. Ze kan paardrijden en op de stal (geen manege) vrijrijden 10€ per keer, je kan afbellen als er iets tussenkomt. Het is de hele zaterdagmiddag, na het rijden mogen ze ook poetsen maar ook stallen schoonmaken wat erg goed voor de moraal is:-) Deugdelijke kleren zijn wel aan te bevelen, het kan natuurlijk in een legging en regenlaarzen en een oude jas ook prima te doen. Maar een paardrijdbroek en stevige laarzen met een heerlijk fleece jasje is toch wel aan te bevelen. Bovendien kunnen ze een cap lenen, maar een eigen cap is toch fijner. Daarom had ik een tijdje gezocht in de kringloop om de spullen ( ik ga iedere week even kijken maar koop niet altijd wat)  voor een habbekrats op de kop te kunnen tikken. En opeens was het raak we vonden een cap van het merk Harry horse die exact paste, microvezel doek erdoor. €1,50 paardrijdbroek marktplaats €5,- chaps en laarzen €25 fleece jasje kringloop 50 cent de poetsbak inclusief inhoud 12€ (nieuw) van marktplaats. €44 euro, dat is een fractie voor waarvoornik het nieuw moet kopen. We zijn nog op zoek naar kousen iemand nog wat in de kast liggen maat 37? 
Gister liep ik dekringloop nog even in en vond de vaas voor 1 euro, met tulpen erin staat het heerlijk wat een kleurexplosie!

10 opmerkingen:

 1. ah jah paardoi is zo leuk voor diemeiden he?
  Goed geslaagd idd, ik krijg veel door van mn vriendin wier dochter een maatje groter is dan de mijne :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja onze dochter ook van mijn zusje en haar nicht maar die reden jammer genoeg geen paard😉

   Verwijderen
 2. Heel goed geslaagd, kan je helaas niet helpen. Nog maar eens kringlopen! Leuk die bloemen in de vaas.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, wat leuk dat jullie dochter weer kan paardrijden. Ik heb zelf helemaal niks met paarden, en ben dus ook wel blij dat ik geen paardenmeisje in huis heb ;-) Goede score bij de kringloop!
  (Oooh, en wat geniet ik van de dvd die jij mij toestuurde <3).
  Lieve groet, Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mooie serie is dit, ik vind hem echt heel goed dit seizoen😅

   Verwijderen
 4. fijn dat het zo kan, ik heb in het begin ook alles tweedehands gekocht voor mijn oudste. Kousen heb ik toen gewoon bij Action gekocht, kniekousen met een ruitje, maar ik ben nu ook op zoek naar nieuwe. Decathlon heeft ook niet zo dure.
  Daar heb ik de cap ook besteld trouwens. Daar kan je het ook kosteloos omruilen als de maat niet klopt. Soms is het het enige wat je kind wil en kan je het niet tegenhouden, dat was bij ons ook zo. Het zit er gewoon in. En dat is wel heel gaaf om te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Paardrijkousen zijn inderdaad het best, en dan de wat betere,
   Decatlon ken ik niet of tenminste
   Ik ben er nog nooit geweest.

   Verwijderen
 5. Heel goed geslaagd, kan je helaas niet helpen. Nog maar eens kringlopen! Leuk die bloemen in de vaas.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel goed geslaagd, kan je helaas niet helpen. Nog maar eens kringlopen! Leuk die bloemen in de vaas.

  BeantwoordenVerwijderen