woensdag 7 januari 2015

Op gang komen

Het is in dit huis nog een "na de vakantie"zooi. Gisteren was het de eerste dag dat jongste weer naar school ging en 's middags gingen we naar de tandarts.
De oudste zoon heeft een baantje gevonden bij de A.ction in een naburige stad en moet een nieuwe rekening hebben. Die heb ik bij de Triodos aangevraagd. Wij willen met al die OAD debacles bij de Rabo vandaan. Bovendien heb je daar binnen 5 dagen een rekening. En bij de RABO moet je langskomen en willen ze je van alles aansmeren buiten de meer duurzame identiteit van de bank
Maar goed dat heb ik gisteren afgehandeld. Daarnaast heb ik het afscheidsfeestje van Lennart georganiseerd. 2 kindjes van zijn oude school gaan met ons naar een overdekt speelparadijs. De kosten zijn €5 per kind begeleiders zijn gratis. Eten en drinken moet je daar kopen. Maar ik denk te kunnen volstaan met alleen limonade. Poffertjes eten we thuis. Kost geen drol en is een groot succes.
verder mag jongste zwemmen. Aanschaf swimsuit/ inschrijving en leskaart voor een maand kosten tezamen 98 euro. Kutcheng.. gelukkig kregen we kinderbijslag.
Mijn consumindermodus werd helemaal op de proef gesteld toen mijn fiets het begaf en ook niet meer voor een aannemelijk bedrag te repareren viel.
Ik ben dus nu aan het lopen. En omdat de nieuwe school van jongste in noodlokalen aan de andere kant van het dorp zit ben ik een boel tijd kwijt. Er zal een andere moeten komen.
Ik speur op marktplaats, of er iets in de buurt is het valt nog niet echt mee.
De machines draaien, de vaatwasser is klaar. Ik ga de stofzuiger ter hand nemen. Leegte in je huis is leegte in je hoofd.


Kunnen jullie na de "vreemde dagen"wat op gang komen?7 opmerkingen:

 1. Het is even weer op gang komen, maar de zin om er weer fris en fruitig tegenaan te gaan lijkt het hier gelukkig toch wel te gaan winnen.. ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier idem hoor, vooral ikzelf was werkelijk erg moe van alle feesten en weetikwatalnietmeers :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Moeilijk. Volgende week moet ik weer beginnen werken. Daarom wil ik nog veel extra dingetjes doen, maar het lukt niet goed. Ben tegenwoordig al heel blij als ik mijn gewone huishoudelijke taken gewoon af krijg.
  Ook financieel zijn de teugels even wat losser. Stofzuiger kapot, autoreparatie en aanschaf judopak. Ach ja, het kan allemaal wel uit, maar strookt niet met mijn voornemen zo min mogelijk extra geld uit te geven.
  Scheelt wel dat na de komst van de kinderbijslag mijn marktplaats handel weer storm loopt :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier loopt alles weer aardig ja. Scheelt natuurlijk ook dat we maar met ons beiden zijn, dan is dat wat makkelijker.
  Balen dat je fiets ook nog stuk ging naast de rest vd kosten die je hebt.
  Succes met het vinden van een andere fiets.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Moeilijk dat op gang komen. Veel verjaarsvisite gehad. Ik ben begin november jarig maar dit keer liep het met visite door tot na sinterklaas. Joh is na de kerst jarig kun je weer beginnen. Tussen door nog op kraamvisite geweest en er ligt nog een geboortekaartje. Ik ben er moe van. We gaan vrolijk door. Deze maand is er nog een zwager jarig en zoon en schoondochter. Pff.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mwoah, het gaat wel... Kan nog niet geweldig op gang komen, maar omdat we geen kerstboom hadden is het hier niet zo'n troepje. Ik moet nog wel het kerstdorpje weghalen, maar heb er geen zin in :P

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ook hier gaat alles nog niet zo soepel. En ik heb ook nog een ziek kind thuis. Is er bij de kringloop niet toevallig een goede fiets?

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen