maandag 21 april 2014

Maagdelijk wit

Is mijn blog na de update, een nieuw begin zeg maar.
Het bloggen kan ik niet missen, met mijn oude blog erbij doe ik het ook alweer een flink aantal jaren. Toen ik mijn oude blog begon was de crisis nog niet bezig en bevond de consuminderscene zich vooral op en om de Genoeg.
In het diepst van de crisis werd mijn blog nog groter, maar ook het aanbod.
Blogvriendinnetjes van mij zoals Kopka, Jolanda van Een beetje groener, Valhalla, LLMM natuurlijk Spaarmoeder, en Teunie van Eenvoudig leven (de opperblogster) (en de rest die ik vergeten ben )stopten of evolueerden.
Feit was wel dat het aanbod groter werd, maar de meesten wisten toch een schare van vaste lezers over te houden.
Een blog kan een mooi begin zijn van een spaarzamer leven. Het is als een stok achter de deur, als je iedere week je huishoudboekje moet verantwoorden dan wordt het een gewoonte.
En dat is natuurlijk hoe het ook gaat.
In het begin vond ik het lastig om bij een gratis uitje niet iedereen van harte te trakteren op pannenkoeken, nu peins ik er niet eens meer over. En moet ik een grens over om het wel een keer te doen. Je weet wel zo ongeveer waar je zwakheden liggen en de mogelijkheden om te besparen.
Maar perfect wordt het nooit en ook bij doorgewinterde consuminderaars kun je nog wel eens een cent besparen.

Daarom een nieuw begin, maar ook de oude succesnummers binnenkort online. Want waar moet je beginnen en waar ga je na een aantal jaar mee verder. Het is nog niet echt zo dat onze hypotheek is afgelost of dat mijn man op zijn vijftigste kan stoppen met werken.

Want stoppen met bloggen? Nee dat kan ik nog niet