zaterdag 25 november 2017

Markt koopjes, kringloopkoopjes en baantjes van de kinderen.

Even wat foto's vanochtend ben ik weer naar de markt geweest. Voor 20 euro had ik een hele berg groente en fruit. De dochter heeft een nieuw baantje.. Haar tweede baantje, ze werkt ook nog in de horeca maar dat is vooral in de zomer.  Ze heeft maar 1 tshirtje dus ik dacht het bij het poetsen van haar kamer even buiten te hangen. De baby heeft nu een ritme van twee korte slaapjes in de ochtend (rond half 8) en de namiddag vanaf 15.30 uur en een lange van half elf tot een uur of twee in de middag. Gisteravond dacht ik hem zelf te laten komen en toen kwam hij vannacht om kwart voor 1 en vanochtend weer om zes uur. Ik kan hem savonds ook om 23.00 uur oppakken, dan drinkt hij goed maar is zijn tijd half 4... maar even afwachten hoe ik het vanavond weer ga doen... Zucht altijd lastig bij die kleintjes. Nou de dochter die heeft het druk, ze zit in de derde, ze loopt stage op een basisschool is ook nog voorzitter van de leerlingenraad. daarnaast dus die baantjes. Ze heeft alleen zondag vrij en dan is er het schoolwerk nog. Maar ze kan het aan en het is beter dan de hele dag gamen of netflixen. Onze kinderen werken al vanaf dat het mag, maar vaak al eerder. Zo hielp zoon op zijn dertiende mijn vader in de schoonmaak, bracht de dochter folders rond. Toen ze beide net 15 waren ging zoon vakkenvullen bij de A.ction, dochter werkt in de horeca en nu dus bij de B.ig bazar. Zoon nu 18 is na de A.ction bij de plaatselijke super gaan werken en dit jaar is hij terreinmedewerker in een recreatieoord geweest. Hij is gestopt met zijn opleiding en neemt een tussenjaar (hij gaat volgend jaar februari weer studeren  en probeert ondertussen bij de politieacademie voor de bachelor politiekundige aangenomen te worden) In dit tussenjaar werkt hij bij de fabriek waar kaas wordt gemaakt. Hij heeft daar ook nachtdiensten. En bovendien werkt hij nog in zijn vakantiebaantje in de bouw daar. Onze stelregel is, je school moet er niet onder lijden maar het is erg belangrijk voor je ontwikkeling om een baan te zoeken, te houden, eigen geld te verdienen en daarvan te sparen en je te leren handhaven op de werkvloer. Bovendien zijn we er ook erg voor dat ze vrijwillig wat doen (iets voor een ander) dochter heeft vorig jaar toen ze nog niet veel mocht werken bij de gym geholpen en gewerkt in een kleine kringloopwinkel. Zoon heeft geholpen bij het voetbal en is nu regelmatig scheidsrechter.

kringloop

Ik heb weer 2 tassen klaar staan voor de kringloop. 

Zoontje (jongste) en zijn kleine nichtje kregen deze uit de kringloop van mijn zusje, ze waren vies maar ik heb ze weer schoon gekregen. 

Ik heb zelf voor het luttele bedrag van €6,- het volgende gevonden..een retro luieremmerDe rammelaar kreeg hij zo gewoon mee. De baby vindt het gezichtje zo lief.Een zak vol masking tape voor in de knutseldoos. de knutselspullen zal ik een andere keer fotograferen maar vrijwel alles komt van de kringloop. Papier, stiften, verf, pijpenragertjes, kleine knijpertjes ed van alles om te knutselen heb ik in de loop der jaren gevonden. Ik hoef het dus ook niet nieuw te kopen en iedereen vind het leuk om bij ons te komen knutselen wat dacht je van kleuren met stiften uit `1984? Zo worden ze niet meer gemaakt.En dan mijn buitenkansje 3 van deze manden ze zijn erg groot voor €3,50 per drie stuks ik heb ze nu in gebruik als groentemand. keurig netjes he? De manden met hengels had ik eerder al eens gevonden. knutselspul van de kringloop. Zelfs de ziplocker waar de stickers inzitten komt bij de kringloop vandaan. En natuurlijk de bak ook.

 De stiften en kleurpotloden die ik heb verzameld. De bak komt ook van de kringloop.

 Dit speelgoed komt ook van de kringloop en vind mijn zoontje van 8 prachtig, het zijn voetballers van het Ek of WK in 1998 de toilettas waar het in zit komt ook van de kringloop.

Het is verbazingwekkend wat ik allemaal bij de kringloop vind. Als ik er nu aan denk dan is dat heel veel. Ik kijk eerst bij de kringloop en anders koop ik het misschien nieuw.  Ook voor 5-12 kijk ik bij de kringloop, mijn kleding komt van marktplaats. Als ik zo nadenk komt er eigenlijk veel van de kringloop. Bovendien breng ik er ook wekelijks wel een shopper naar toe. het is fijner om het bij de kringloop te kopen dan nieuw. En je moet het echt nodig hebben. En ach als ik vind dat het kleine jongetje teveel rammelaars heeft breng ik het gewoon weer terug.

Volgende keer.. Beloofd! kledingbudget van kinderen. Dat was een vraag hier uit de reacties laatst.
De baby heeft net even drie kwartier geslapen, in de tussentijd heb ik geblog en ontbeten. Nu ga ik maar eens aan de was. Gisteravond nadat de jongsten sliepen, de oudste was boven en de man lag in bad  (o ja de dochter had personeelsfeest) heb ik de bank uitgezogen, overal achter gezogen alles gedweild en de vaatwasser een soda beurtje gegeven. Nu dus de was tot later!