dinsdag 12 september 2017

Update!

Inmiddels is onze jongste spruit 2 weken. Ik had nog wat naweeen van de preeclampsie die ik op de valreep nog kreeg en de hoge bloeddruk die daaruit voortkwam. Daardoor heb ik tot vorige week vrijdag kraamzorg gehad en moest ik veel rust nemen. Nu mag ik gelukkig alles weer lekker zelf doen en zo lang ik alles een beetje in de steuctuur houd loopt dat prima.
De geboorte van Arne vond plaats in de vakantie op woensdag dus de kinderen konden er nog van genieten.  ik kreeg voor de bloeddruk op het laatste momrnt nog pillen en daar ben ik de laatste week van mijn kraamtijd enorm raar van geweest dubbel zien, wegrakingen pijn in de rechter bovenkant van mijn hoofd. Toen ik de pillen een keer vergeten was had ik bijna geen last van de bijwerkingen bleek dus achteraf. Ik heb de huisarts gebeld en hij vond het goed dat ik af ging bouwen. Ik moest perse die medicatie hebben aangezien ik borstvoeding gaf. En zolang je bloeddruk hoog blijft kun je tot de tiende dag een insult of eclampsie krijgen. Reden te meer om heel blij te zijn met ons kleintje en het maar bij 4 te houden❤ Arne doet het super alleen was na het afbouwen van de medicijnen niet tevreden en bleef maar afvallen. Ik kon heg lichamelijk niet opbrengen om er nog bij re gaan kolven. Ik viel zelf ook alleen maar af. Ik ben na de geboorte in 4 dagen meer dan 16 kilo kwijtgeraakt. Uiteindelijk krijgt Arne nu de fles en daar is hij tevreden mee. Ik knap zelf ook goed op ook doordat ik nu zelf het ritme er wat in kan krijgen. Alhoewel ik wel weer een terugval heb qua hyperventilatie. Dat is natuurlijk gezien de lange weg ook wel logisch

Consuminderen dan..

De oudste is nu op het HBO hij doet de opleiding International Business and languages en hij vindt het een hele leuke opleiding. We hebben zijn boeken grotendeels op marktplaats gekocht. En ook maar alleen de boeken die hij nodig heeft. De andere grote uitgaven zijn een taalreis naar Barcelona en een laptop. 
Zijn stufi krijgt hij eind september voor het eerst.

Middelste is deze week naar de Ardennen op werkweek. De kosten katsjing 198 euro en 20 euro voor eten onderweg. Verder bijna geen kosten alleen het openbaar vervoer kosten voor volgende week als ze weer naar school gaat.
Schoolspullen kochten we bij de action kosten €18

Voor een na jongste die begonnen is op een ASS groep op zijn school dit schooljaar heb ik met behulp van een moeder die dat eerder deed die ik ken via een fb groep een aanvraag gedaan voor dubnele kinderbijslag. Ik dacht niet geschoten is altijd mis. Ik heb het aangevraagd. Digitaal en alle diagnoses en dergelijke aangetekend opgestuurd. Het was een heel werk. De dame van de CIZ belde met aanvullende vragen. Lang verhaal kort, een na jongste is nu aangemerkt als zorgintensief kind enw e krijgen eerst tot zijn tiende levensjaar dubbele kinderbijslag. Hoe het verder gaat met zijn dagen op de speciale kinderopvang staat op de tocht het vervoer wordt niet vergoed en het is voor ons bijna niet te doen om het zelf te regelen en de gemeente vergoed de taxi kosten maar voor 1/10e. 

Verder geboortekaartjes hebben we online gemaakt en vandaag pas gestuurd. Scheelt kraamvisite in de eerste weken. Het is een mooi kaartje geworden.
Ondanks alle parkeerkosten bij het ziekenhuis, eten voor de kinderen en man toen ze bij Arne en mij waren geweest. Heeft mijn nieuwe plan, geld storten op een nieuwe betaalrekening goed gewerkt. We betalen alles van de Triodos boodschappen rekening waar ik de 15 e van de maand 600 euro op stort voor boodschappen en kapper en dergelijke. In eerste instantie had ik daar 59 euro op de spaarrekening staan maar dat heb ik over moeten storten ik heb nu nog 10 euro tot vrijdag. En dat is best keurig gezien de duurdere maand. 

Morgen mijn nieuwe ritme!