maandag 18 september 2017

Nieuw ritme

Gek is dat, en ik herken het van de vorige keer toen ik een baby kreeg, je zit ook zo weer in een ander ritme. Nu de jongste de fles krijgt heb ik iets meer regelmaat gekregen.
Hij wordt om de 3 uur ongeveer gevoed en dat is ook in de nacht. Toch weet ik dat die tijd ook zomaar weer voorbij is. De oudste sliep met 7 weken door volgens mij en de middelste 2 na twee weken al, maar dat maakt me niets uit. De jongste is een klein mannetje en hij heeft zijn voeding nodig. Gelukkig groeit hij nu wel een beetje.
In ieder geval een ritme.. De jongste werd geboren in de vakantie, zodat alle kinderen ook nog thuis waren. jongste ging de vrijdag naar de speciale kinderopvang. De middelste had de eerste twee dagen van het nieuwe schooljaar nog vrij en ook de vrijdag in de kraamweek nog. Omdat ik veel rust moest houden kreeg ik nog een 9 e en 10 e zorgdag toegekend. en zo kwam het dat ik het vorige week maandag weer alleen moest doen. Oudste had toen vrij en de andere kids waren toen weer naar school. Net als man die gewoon aan het werk was. perfect om weer in mijn eigen ritme te komen. dat is ook goed voor mijn gezondheid trouwens. Actief bezig zijn en naar buiten om te wandelen heeft geresulteerd in een gestabiliseerde bloeddruk. en nu laat ik de bloeddruk meter ook eerst even in de kast.  Ritme is niet alleen goed voor mij en voor iedereen maar ook voor mijn portemonnee als ik lekker in het ritme zit dan kan ik ook beter nog zuiniger zijn dan ik al ben.

De jongste kreeg vanochtend kwart voor zes zijn fles, en toen ik hem had verschoond en dergelijke ging de wekker van de een na jongste zoon. Die heeft een schaap als wekker, en als die gaat dan moet hij zijn kleding aandoen. Dat heb ik de dag ervoor al op zijn stoel gelegd. man zit in de storingsdienst dus die heeft vannacht op de bank geslapen. Die bank is te klein, en omdat hij allerlei projecten heeft, is het soms goed dat hij even door kan slapen. Daarom hebben we van marktplaats een inklapbare stretcher gekocht. Die kan ingeklapt op de overloop staan zodat hij daar eens een nacht op kan door tukken. Met 6 personen is het soms woekeren met de ruimte ;-) jongste ging nog even in zijn bedje slapen. En man ging ook nog even anderhalf uur maken. Ik riep de dochter om half zeven en maakte ontbijt voor een na jongste. Die wilde speelgoed mee, en een DVD van Platvoet. Hij stopte alles in zijn tas. De rugzak die hij nu al een aantal jaren heeft en ik ooit bij de Hema kocht begint slijt plekken te krijgen, ik inspecteerde de ritsen en daar was het hangertje vanaf. ik herinnerde me een klein coca cola retro sleutel hanger in de vorm van een tasje waar je ook nog wat geld of iets dergelijks in kan doen, met een greep kon ik het pakken uit de lade en hing hem aan de rits. Zo n kon die tas er ook weer even tegenaan. Ik smeerde brood en maakte thee. ondertussen maakte ik de lunch voor een na jongste man en voorruit ook maar voor dochter. Die ontbeet en vertrok naar school. inmiddels was jongste wakker en die kwam met man naar beneden. Man ontbeet, jongste viel in slaap in de wagen. Om 7.40 kwam de taxi we stonden al buiten te wachten. Met een na jongste probeer ik vrijwel altijd vijf minuten van te voren klaar te staan. Hij sprong nog even op de trampo en ik haalde de vlaggetjes van de feestversiering. De feestverlichting kan weer opgeruimd voor een jaar, maar dat doet man. De vlaggetjes hadden de storm niet overleefd en zijn in de container beland. Ik kan nog een jaar op zoek naar vlaggetjes bij de kringloop.
Jongste in de taxi gebracht. Afwas in de keuken gezet en left over groente stronken bij de cavias gebracht. Man ging naar zijn werk, ik zette de was aan een bonte was. Het lijkt vandaag weer regenachtig te worden. Ik gebruik de droger af en toe. Maar de mooie kleding, hydrofiele luiers en wasbare billendoekjes hang ik allemaal op een lijntje in de bijkeuken of op de zolder.
om 8.15 belde ik de huisartsenpraktijk want de jongste heeft spruw en drinkt daar erg onrustig van hij is ook huilerig. Ik hoef niet langs te komen maar mag gewoon vanmiddag even bellen en dan staat er een receptje klaar.
Geregeld, wat is ritme toch fijn. ik bedacht ondertussen dat ik naar de supermarkt moest en naar de tuinder voor groente, maar heb ook nog bolognese saus staan, twee dingen met soep uien en tomaten soep. Ik zal ook kijken of ik nog wat restjes in de vriezer heb. Anders bak ik gewoon pannekoeken erbij een beetje een vreemde maandag eetdag maar ik hoef dan nog niet naar de supermarkt.
bij de bolognese saus kook ik wat pasta voor man.
De jongste wordt wakker, ik zet koffie en kijk even op mijn telefoon. heerlijk dat het ding niet zoveel ruimte meer in mijn leven inneemt... ik vergeet berichtjes te beantwoorden, want ik leef momenteel nog lekker in een bubbel. Ik kreeg wat berichtjes van mensen die ons geboortekaartje hebben gekregen. Die hebben we pas vorige week verstuurd.
Ik maak een fles voed de jongste rustig, drink mijn koffie na het voeden op, en ga met de jongste naar boven. Ik maak vandaag een fijn badje klaar voor de kleine man hij vind dat heerlijk. De molton en dergelijke kan van het wiegje gebruikt worden voor het bad, kleine man was doorgelekt vannacht en ik heb hem schone kleertjes aan gedaan en een grote nieuwe molton gebruikt om zijn bedje op te maken. Die gebruik ik nu weer voor het badje... niet vreemd zoveel was, alhoewel ik het nog keurig bij 2 wassen per dag kan houden.
De jongste vind het bad heerlijk, en als ik hem heb aangekleed en uitgebreid geknuffeld gaan we nog een beetje drinken.
Hij slaapt alweer en ik leg hem te slapen in de wagen. Neem koffie en schrijf een blogje, oudste zoon perst de laatste druppels uit zijn weekend en neemt een bad.
Ik pak de vaatwasser uit, strijk de lakentjes en wat hydrofiele luiers. hang de uitgedraaide was op. het is toch gewoon droog! Dus lekker buiten, snuif de frisse herfst lucht op.. Wat houd ik van de herfst.
Dan naar boven alles van het bad opruimen de vieze was verzamelen. Er moet boven ook weer gezogen worden. Wellicht morgen. Ik gooi de cars autotjes in de bak en zet hem in de kast sla een na jongste zijn bed open. Ik poets het toilet en de wastafel bij de jongste twee op de kamer.
ik besluit de zuiger nog even door de benedenverdieping te halen.
Daarna lunch ik met zoon, die om half twee weer moet vertrekken. Na voeding en lunch ruim ik alles op en besluit met jongste in de wagen een wandeling te maken.
Mijn nek is erg pijnlijk ivm hypermobiliteit en door mijn bevalling heb ik af en toe er erg pijn in mijn hoofd van bewegen is dan goed, en slapen hhahaha
Ik haal voor een euro winterwortels langs de kant van de weg. ik moet de huisarts nog bellen dus spoed mij naar huis. Ik maak beslag, kook pasta, en bak een stapel pannenkoeken.
Dan komt jongste om drie uur thuis en gaan we samen even spelen. Hij moet om vijf uur weer trainen. De baby is savonds vooral wakker ;-0

Morgen deel 21