donderdag 3 augustus 2017

De overwegingen om in ons betrekkelijk kleine huis te blijven wonen met een groot gezin...

Wij hebben een twee onder 1 kap huis, wat we vroeger huurden van de woningbouwvereniging, het mooie van dit huis is dat we een geweldig uitzicht hebben, bovendien hebben we dit huis indertijd voor 117000 euro gekocht exclusief verbouwingsdepot en kosten koper die toen nog wel een hoekje hoger waren dan tegenwoordig.We hebben in die 15 jaar afgelost en extra afgelost, maar de afgelopen jaren ook geinvesteerd in  ons huis. Als je een zelfde huis wilt huren in deze straat op deze locatie betaal je ruim 675€ Dat staat in schril contrast met de hypotheek die wij betalen. Bovendien heb ik de hypotheekrente op zijn laagst vastgezet voor een jaar of twintig ;-) Nou ja lang verhaal kort ons gezin gaat veranderen en wij willen hier graag blijven wonen in verband met de woonkosten. Woongenot kun jezelf creëren, ik bedoel hiermee dat de inhoud van ons huis ten opzichte van de samenstelling van ons gezin te wensen overlaat natuurlijk. We hebben straks vier kinderen in de leeftijd van 18, 15 ,8 en baby... Feit is ook dat die oudste twee binnen niet afzienbare tijd gaan studeren als spoorstudent en dat we niet willen dat de oudste met een enorme studielening komt te zitten aan het einde van zijn studiecarriere, dus willen wij ook bijdragen aan zijn studie. Het is iets waar we veel waarde aan hechten en waar ik ook voor heb gespaard. nou ja lang verhaal kort, hier blijven wonen heeft veel voordelen A) Het is een goedkoop huis B) De woonstand is prima C) We hoeven niet een enorme hypotheek te nemen om een nieuwe huis te kopen---> daardoor is het voor mij mogelijk om thuis te blijven bij de kinderen waar we allebei erg blij mee zijn.. D) Het dwingt me om (heel ikea) goed na te denken over ruimte. Hoe deel je iets in, hoe kan je gebruik maken van de beschikbare ruimte op meerdere manieren, en heel belangrijk hoe kun je zo goedkoop mogelijk

12 opmerkingen:

 1. Begrijp je overwegingen, ik zou ook kiezen om te blijven in jullie huidige huis. Bedenk dat verhuizen naast onkosten ook veel onrust meebrengt. En als jullie geinvesteerd hebben in je huis, wil je daar toch ook profijt van hebben.

  Goede keuze wat mij betreft!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoeveel mensen met kinderen kiezen er niet voor om in een groter huis te gaan wonen met de nodige extra kosten die dit met zich meebrengt , terwijl die kinderen toch ook niet eeuwig thuis blijven wonen, zolang je ergens met veel plezier woont zou ik ook lekker blijven waar ik was , vaak levert eens flink opruimen al aardig wat ruimte op.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Er is een stuk(je) tekst weggevallen.
  gr. San

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een uitzicht hebben jullie! Jaloers op😊.
  Soms is het beter om te blijven zitten. Wij verhuizen juist om beter bij het openbaar vervoer te zitten vanwege de kinderen. Erg belangrijk voor ons dat ze zelfstandig kunnen reizen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo lang je jezelf prettig genoeg voelt in je eigen huis is er geen reden om weg te gaan. De lage woonlasten zijn mooi meegenomen. Met het geld dat je bespaart doe je dingen die je belangrijk vindt dus dat volgens mij is een prima reden om te blijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wij kochten juist een groter huis toen ons gezin groeide. Voor de buitenruimte en de hoeveelheid slaapkamers. Maar wel tegen een hele lage koopprijs. Daardoor werkt husband niet meer en ik parttime. Daar zou ik altijd voor kiezen, die stabiele thuisbasis.
  Wat blijkt nu, na een jaar wonen. Onze jongens slapen toch samen op één kamer 😂, maar we zijn nog altijd de kon i ng te rijk met ons huisje.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nog even dan gaan de 2 oudsten de deur uit dus zou ik kiezen om te bliven, zo'n mooi stekje voor die prijs vind je nog niet zo snel.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. EEN KLEIN KIND KAN HEEL LANG BIJ DE OUDERS BLIJVEN SLAPEN. DIE HEEFT IMMERS NOG NIET ZO ERG EEN EIGEN KAMERTJE NODIG. JE ZOU EVENTUEEL WAT PRIVACY KUNNEN CREEEREN MET EEN GORDIJN TUSSEN JULLIE EN DE BABY. kENNISSEN VAN ONS MAAKTEN EEN HEEL KLEIN KAMERTJE IN HUN SLAAPKAMER GEWOON VAN GIPSPLATEN, OM LATER WEER MAKKELIJK TE VERWIJDEREN. iK ZOU LEKKER BLIJVEN WONEN. HEB JE DAT PROGRAMMA GEZIEN VAN DIE GROTE GEZINNEN....1 GEZIN WOONDE OP EEN FLATJE....IK BEDOEL MAAR!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik zou ook lekker blijven.
  Volgens mij lijkt jullie huis wel wat op de onze qua indeling. Je zou op zolder twee extra kamertjes kunnen creëren met gipswanden of zo. In ieder geval, mogelijkheden genoeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik zou hier ook lekker willen blijven wonen. Het klinkt of jullie het goed voor elkaar hebben en bovendien: weet je hoe RIJK je bent als je niet steeds groter en meer wilt? En helemaal mooi dat jij dan thuis kunt blijven voor de kinderen. Tegenwoordig moet het allemaal maar steeds groter, maar toen ik opgroeide, woonde er bijvoorbeeld ook een gezin met 8 of 9 (!!) kinderen in het hoekhuis van een rijtje. Misschien niet ideaal, maar het is niet dat het niet kan. En daar zitten jullie nog niet op ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Zou ik ook doen als ik jullie was. Wij zijn nu bijna drie jaar geleden verhuisd vanwege de lange en verre reis die mijn man dagelijks moest doen voor zijn werk. Dat houd je niet jaren vol. Ons vorige huis was in principe prima en groot zat voor ons. Het was een twee onder eenkapper met een heel groot nadeel. Het was super gehorig en dat werkte nogal op mijn zenuwen. We wilden beslist een vrijstaand huis. Hebben we jaren voor gespaard. Het huis waar we nu in wonen is een stuk groter. Dat was niet de bedoeling, maar ik vind de ruimte ook wel fijn. Gelukkig heb ik hilp van zoons met schoon houden. We hadden verwacht naar een kleiner huis te verhuizen. Maar ons huis was zo snel verkocht, dit huis voldeed aan onze wensen, lag een stuk onder ons maximum budget (en dat budget was al voorzichtig). We hadden geen zin in een tijdelijke huurwoning en twee verhuizingen. Daar heb ik de energie ook niet voor. Dus zodoende kochten we dit huis. Ik ben er nu heel blij mee, al zal het wel erg groot zijn als zoons uitvliegen. Maar dat kan nog wel even duren heb ik het idee.

  BeantwoordenVerwijderen