zondag 18 juni 2017

Gastblog recept Caya (dochter)

lieve allemaal,


ik ben Caya de dochter van Mirjam.Ik bakte een taart gisteren een taart. Omdat we 2 hele bakjes kersen  hadden gekregen die op moesten. Kwam ik met het geweldige idee om er een heerlijke kersen taart van maken dat ik op mijn school had geleerd.

het gaat als volgt,

eerst maakte ik de kersen topping daar heb je voor nodig
  • 200 gram witte suiker
  • 25 gram maïzena
  • 600 gram zure rode kersen, ontpit
  1. eerst ontpit je de druiven.  
  2. daarna weeg je  de suiker en de maizena af en dan meng  je  het door elkaar heen. 
  3. dan pak je een pan een doe je de kersen der in en roer je gedurende 10 min tot er sap uit komt.
  4. daarna voeg je je langzaam beetje bij beetje het suiker mengsel toe 
  5. laat het goed afkoelen

  zo zag het er bij mij uit


de rest van de taart 

  • 125 gr roomboter
  • 1/4 liter slagroom
  • 1 zakje slagroomversteviger (klop-fix)
  • 1 pakje monchou (4x6 cm)
  • 80 gr witte basterdsuiker
  • 1 pak kadijkoeken 
  1. Verkruimel de koekjes en meng dit met de iets gesmolten boter. Verdeel het mengsel over de bodem van een ingevette springvorm en druk aan.
  2. Klop de slagroom stijf met het zakje versteviger. Meng de suiker door de monchou en meng dan de stijfgeslagen slagroom erdoor.
  3. verdeel het monchoumengsel over de koekkruimelbodem in de springvorm. Garneer met de kersenvulling. Bewaar de taart tot gebruik in de koelkast.



dit was mijn recept ik hoop dat je hier iets aan hebt. in totaal koste de zelf gemaakte taart 2,00 euro best netjes al zeg ik het zelf. laat even in de reacties weten wat je er van vond. En of je me weer wilt horen

Groetjes van caya