maandag 30 mei 2016

Weekmenu en aan de slag!

Zat van de negatieve schijt, ga ik lekker aan het werk deze week. Ik zal er voor oppassen dat ik niet te hard van stapel loop. Want vermoeidheid triggert paniek en angst aanvallen, ik denk dat ik nu wel een middeltje heb ontdekt wat me wat rustiger maakt. Ik gebruik nu Passiflora complex van Dr Vogel en dat helpt wel heb ik het idee. Ons huis heeft in het voorjaar nogal een stof opgespaard. Ik begon natuurlijk met griep en dergelijke. Afgelopen weken heb ik echt het hoognodige gedaan, en dat valt ook wel te zien. Er liggen hopen stof en door het hele huis liggen lego en autotjes of dino's.
Zaterdagmiddag heb ik met mijn moeder in de tuin gewerkt. We hebben gesnoeid en gewied. Ik probeer iedere dag in plaats van een stuk te wandelen een stuk in de tuin te werken. Ik heb nu meer een beeld van hoe ik de voortuin wil hebben dus dan werkt het ook wat makkelijker en sneller.

Vandaag nog een lastige missie, we krijgen te horen of onze jongste zijn tijdelijke in een vaste beschikking wordt omgezet. Dat wil zeggen, of hij wel of niet definitief toegelaten wordt op de speciale basis school. Ik moet over een uurtje met de bus, en zal er een winkelsessie aan vast plakken. De jongste is zo gegroeid dat hij echt nieuwe broeken nodig heeft.
Ook veel van zijn ondergoed is versleten, ik ben dan in de stad dus ik probeer er even een winkelkwartiertje aan te plakken, als ik me goed voel. Zoals je leest probeer ik wel alles gewoon te doen. Ik merk dat het mij het meeste helpt om rust en activiteit af te wisselen. En moeilijke situaties niet uit de weg te gaan, maar aan te grijpen als een leermoment om de angsten en de hyperventilatie de baas te worden.

Voor nu maak ik een weekmenu:

Maandag: Gehaktballen/ wortelen/sla opgebakken aardappelen
Dinsdag: Macaroni uit de vriezer en salade voor de dames
Woensdag: chili con carne
Donderdag: aardappelen/ groente moet ik nog halen bij de boer zal wel bloemkool worden of andijvie)
vrijdag: Nassi met kipfilet en vega wokreepjes
zaterdag: Friet
zondag: soep en wat overgebleven vlees en vegaburger


Ik heb mijn huishoudboekje al een aantal weken niet ingevuld en ik heb een terug actie gemist. Wel aangemeld maar de streepjescode en de bon niet opgestuurd. Ik ben zo niet scherp de laatste tijd. Het feit dat ik daar nu wel weer op ga letten daaruit blijkt al dat het beter gaat.

Fijne week blogvrienden! jullie nog belangrijke dingen?