maandag 30 mei 2016

Weekmenu en aan de slag!

Zat van de negatieve schijt, ga ik lekker aan het werk deze week. Ik zal er voor oppassen dat ik niet te hard van stapel loop. Want vermoeidheid triggert paniek en angst aanvallen, ik denk dat ik nu wel een middeltje heb ontdekt wat me wat rustiger maakt. Ik gebruik nu Passiflora complex van Dr Vogel en dat helpt wel heb ik het idee. Ons huis heeft in het voorjaar nogal een stof opgespaard. Ik begon natuurlijk met griep en dergelijke. Afgelopen weken heb ik echt het hoognodige gedaan, en dat valt ook wel te zien. Er liggen hopen stof en door het hele huis liggen lego en autotjes of dino's.
Zaterdagmiddag heb ik met mijn moeder in de tuin gewerkt. We hebben gesnoeid en gewied. Ik probeer iedere dag in plaats van een stuk te wandelen een stuk in de tuin te werken. Ik heb nu meer een beeld van hoe ik de voortuin wil hebben dus dan werkt het ook wat makkelijker en sneller.

Vandaag nog een lastige missie, we krijgen te horen of onze jongste zijn tijdelijke in een vaste beschikking wordt omgezet. Dat wil zeggen, of hij wel of niet definitief toegelaten wordt op de speciale basis school. Ik moet over een uurtje met de bus, en zal er een winkelsessie aan vast plakken. De jongste is zo gegroeid dat hij echt nieuwe broeken nodig heeft.
Ook veel van zijn ondergoed is versleten, ik ben dan in de stad dus ik probeer er even een winkelkwartiertje aan te plakken, als ik me goed voel. Zoals je leest probeer ik wel alles gewoon te doen. Ik merk dat het mij het meeste helpt om rust en activiteit af te wisselen. En moeilijke situaties niet uit de weg te gaan, maar aan te grijpen als een leermoment om de angsten en de hyperventilatie de baas te worden.

Voor nu maak ik een weekmenu:

Maandag: Gehaktballen/ wortelen/sla opgebakken aardappelen
Dinsdag: Macaroni uit de vriezer en salade voor de dames
Woensdag: chili con carne
Donderdag: aardappelen/ groente moet ik nog halen bij de boer zal wel bloemkool worden of andijvie)
vrijdag: Nassi met kipfilet en vega wokreepjes
zaterdag: Friet
zondag: soep en wat overgebleven vlees en vegaburger


Ik heb mijn huishoudboekje al een aantal weken niet ingevuld en ik heb een terug actie gemist. Wel aangemeld maar de streepjescode en de bon niet opgestuurd. Ik ben zo niet scherp de laatste tijd. Het feit dat ik daar nu wel weer op ga letten daaruit blijkt al dat het beter gaat.

Fijne week blogvrienden! jullie nog belangrijke dingen?

9 opmerkingen:

 1. Mijn ervaring vanuit mijn burnout en hyperventilatietijd is dat het voormij werkte om zoveel mogelijk dingen "gewoon" te doen, net als jij. Daarbij veel rust en janken. Durfde ik dingen echt niet aan dan deed ik ze niet maar ben maar 1 x niet naar mn vrijwilligerswerk gegaan bv. Wat mij nog heel lang, en soms nu nog na jaren, dwars zit is de angst om angst te krijgen. Herkenbaar? Dat probeer ik dan weg te beredeneren en veel afleiding te zoeken maar is heel pittig. Gelukkig zie ik over t algemeen nog steeds verbetering, weet mn valkuilen ook, maar lastig kan het af en toe blijven/zijn. Succes ermee.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goedzo meid, grenzen aangeven, ervoor gasn en ze behoedzaam weer vrerleggen. Xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Langzaam de draad weer oppakken. Fijne week, hier zijn wel dingen gaande o,a de caravan uit het hok en hopen op mooi weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat fijn dat je je wat beter voelt. En hopelijk krijg je goed nieuws over de beschikking!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel goed dat je wel gewoon de dingen wil blijven doen!
  Maar als het niet gaat is een pas op de plaats ook helemaal niet erg. Voor mij was afleiding zoeken het best. Even je blik ergens anders op richten, misschien een stukje de andere kant op lopen of even gaan zitten. Mijn psycholoog zei: wat vandaag niet kan, kan morgen ook..
  pluim voor jou! Je mag er zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gelukkig voel je je wat beter, waar ik zelf veel baat bij gehad heb is oa extra magnesium, door stress enzo schijn je het extra te verbruiken en het voelde bij mij echt beter als ik ze innam.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ok! Dat kan ik zeker gaan gebruiken kan dat bij de passiflora denk je?

   Verwijderen
  2. Ok! Dat kan ik zeker gaan gebruiken kan dat bij de passiflora denk je?

   Verwijderen
 7. Wat stoer om moeilijke situaties niet uit de weg te gaan. Dikke pluim. Helena

  BeantwoordenVerwijderen