dinsdag 10 februari 2015

Wie wat bewaart die heeft wat

Ik kocht twee pakjes grootmoeders snoepjes, de kinderen kregen er zo nu en dan één en de noga gaf ik weg. De verpakking hield ik. Voor een RAMSJ verjaardag kado, maakte ik borstplaat snoepjes en hergebruikte ik de verpakking weer. Kosten nihil.
Lege pakjes en keukenrollen gaan naar de school. Mooie flessen met kurken of draaidoppen of beugeldoppen bewaar ik ook. Ik heb net weer een boel van die flessen afgeweekt in de soda voor de vlierbloesemlimonade.
Kadopapier bewaar ik ook altijd, net als gratis cadeaus in tijdschriften.
Bijvoorbeeld monsters. Die tijdschriften krijg ik dan ook weer. Ik bewaar het in mijn kado tas waar ik iedere keer weer dingen in stop die ik kan gebruiken.
De andere dingen bewaar ik in mijn voorraadschuur die er momenteel uitziet als een ontplofte voorraad schuur. De rest van het huis is trouwens wel toonbaar door eerdere opruimwerkzaamheden.
Voordat jullie denken bah wat een chaoot ;-)
Lintjes en strikjes bewaar ik ook.
En ik gebruik het ook allemaal weer, het doet mij deugd dat ik goedkoop een stuk oase en kerst dingetjes voor mijn dochter uit een schoenendoos kan toveren keurig opgeborgen in een vrij lege kast. Of dat ze spullen nodig heeft voor haar knutselprojectjes.
Ik heb wel wat. Het moet natuurlijk niet te gek worden hé, er zijn grenzen op een gegeven moment heb je genoeg glazen potjes en bewaar je alleen de lege honingpotten van de Traaij. Ik heb altijd de grote en daar kun je mooie cake in a jar van maken
van pinterest


Altijd leuk om te geven en te krijgen. Het moet natuurlijk niet te gek worden, Je hebt natuurlijk niet alles nodig wat je kunt bewaren... Die lege potjes zijn ook weer goed voor eigengemaakte jam.

Wat bewaar jij wat van pas komt?