maandag 9 februari 2015

Later als ik groot ben!

En wat ga jij in de toekomst doen? Is een veelgestelde vraag aan mij de laatste tijd. Ik stop met een intensieve bestuursfunctie en nu zal ik dan wel weer wat voor de kost moeten doen. De jongste is dan ook alweer 6, natuurlijk dus ik zal wel weer enigszins wat met mijn leven moeten gaan doen.
Dat ik gelukkig wordt van een schoon fris huis met eigen verbouwde kroten en geurende was aan de lijn en pas gedweilde vloeren zeg ik dan maar niet en ga ik maar eens bedenken wat ik echt wil..
En ik vraag mij af ik inderdaad niet te veel, en te lang met wassen, dweilen en kinderen aan het begeleiden bezig ben.  Er zijn toch veel meer vrouwen die dat allemaal en nog 3 andere dingen kunnen doen? Was ik er zelf ook niet één van?
Buiten dat ik gelukkig wordt van opgeruimde kamers en schone vloeren, heb ik wel een wens voor later als ik groot ben.. Iets met coachen, en niet dat zweverige gedoe maar wijze raad als je er door heen zit, liefst gestoeld op enige theoretische kennis natuurlijk. Papieren halen dus want als er iets is waar ik niet blij van word zijn therapeuten die mensen de vernieling in helpen. Helaas komt dat ook voor bij gewoon goede GZ Psychologen of een mens in nood wat de GGZ bezoekt.
Maar voor komende periode? Niets niets nada noppes. Als ik met een opleiding begin dan begin ik die in september maar geen steek eerder. En liever misschien ook nog wel later. Die middelste van ons moet begeleiding hebben bij haar komende middelbare school tijd en de jongste is er nog lang nog niet.
Het is natuurlijk ook wel geinig om nu allerlei dingen te downloaden over de ontwikkeling van kinderen, ik heb nu net een heel aantal boeken gelezen over de tekenontwikkeling bij kinderen.
Hoe duid je nou eigenlijk tekeningen van kleuters?

Maar over tot de orde van de dag. Vandaag had mijn jongste vrij van een studiedag en ik moet bekennen dat we vanochtend bij een vriendin hebben koffiegedronken en vanmiddag een pyama middag hebben gehad. Ik ga nu nog maar even stofzuigen en het eten klaarzetten. Morgen is er weer een werkdag. In ieder geval is het de bedoeling dat ik de beneden boel eens lekker onder handen neem. 

Consuminder technisch gaat het ook prima. Een tip tussendoor. Ruim eens even je voorraadkastjes op, het lijkt een in kopper maar het bleek dat ik nog 4 zakjes met 1 kwart macaroni had liggen, waarvan ik nu weer een pan kan maken. De zakjes dateren nog uit de tijd dat we niet één zak op aten in dit puberrijke gezin.


Verder is de stand voor de kringloopwinkel
2 zakken met boeken weggebracht en allerlei speelgoed.
1 doos weggegeven op de weggeefhoek en het campingbedje is ook weggedaan.
Mijn man is een loser voor het minimalisme want die wilde alles weer naar boven brengen. "Daar hebben toch al onze kinderen in geslapen op vakantie?"


Tot later!