dinsdag 27 mei 2014

De geldboot en prioriteiten

Het valt mij op, dat als je rigoureus aan het opruimen bent, het huis op het hoogtepunt bepaald neit het toonbeeld van orde en netheid is.
Overal staat wel wat. 
Zo vonden we een soort van CITO toets van hem gemiddeld 90 punten !
Zijn ambities waren toendertijd naar de Mavo/Havo klas en met computers werken. 
Uiteindelijk heeft hij het VWO afgerond en is hij IT er geworden. Follow your dream.

De geldboot gaat komen, want dat is door de accountant vrij precies uitgerekend.
Maar de blauwe brieven zijn nog niet binnen, verstuurd 2 april..
in ieder geval is het goed om even te kijken welke potjes gevuld moeten worden. En kijken waar we echt geld voor moeten reserveren.

Een echte tip daarin is: Geef je ogen goed de kost... En bepaal op voorhand wat je heel belangrijk vind. Bijvoorbeeld. onze oude bank was versleten. Ik heb er voor gespaard om te vervangen door mijn afschrijvings potje interieur. Toch vind de consuminderaar in mij het zonde om met drie opgroeiende kinderen een dure nieuwe bank te kopen.
Ondanks dat ik geld er voor gereserveerd heb. Daarom ging er al twee jaar een plaid over de versleten plekken op de zittingen. Totdat ik mijn wekelijkse rondje kringloop maakte en buiten een bank zag staan (later hier meer over) er zat nog geen prijs op en de verkoper vroeg mij wat ik er voor wilde betalen. €50 euro heb ik er uiteindelijk maar voor hoeven betalen. Gewoon van mijn boodschappenbudget. De rest van het meubel potje kan onaangeroerd blijven en ik heb geen pijn in mijn portemonnee. En ik hoef er ook niet iedere keer aan te denken wanneer de kinderen ergens op of af springen.

Van de geldboot moet en er wel enkele dingetjes betaald worden.

Als het hard regent klettert het water door de oude schoorsteen. zo maar op onze houten vliering die dreigt te verrotten. Het heeft echt prioriteit om dat te laten doen. 

Verduisterende gordijnen op de slaapkamer achter en verduisterende rolgordijnen in de badkamer/ woonkamer. Die zijn echt heel prijzig maar ik ga er nu wel echt in investeren.

Opknappen van de slaapkamers van de kinderen

Dan is er ook nog wel een tweede lijst.. Maar die heeft niet het meeste prioriteit.


Hoe ga jij om met extra geld?