donderdag 20 maart 2014

Mijn portemonnee is op dieet

En opeens had ik weer zin om te gaan schrijven. Gisteren eigenlijk al maar toen kwam het er niet van. Ik heb ook wel een reden want ik kan komende maanden laten zien dat ik anders dan mijn gedrag deed vermoeden toch wel een echte consuminderaar ben ;-)
Het kwam zo:

Doordat ik nogal gefixeerd was op het gedoe rondom zoontjes school was ik niet zo bezig met consuminderen. Bovendien waren er nog twee verjaardagen te vieren. Zo kwam ik er dus deze week achter dat ik in het rood stond! Die optie is mogelijk op onze betaalrekening. Bovendien moeten we ook nog één termijn voor gas en elektrisch betalen die in januari niet afgeboekt is.
En er is hier net een nieuwe vaatwasser binnen gereden die ook weer moet worden betaald.
Zondagavond stort ik ons salaris, en de kinderbijslag komt weer, maar het is de moeite waard om de teugels weer flink aan te halen.

Ik vraag me af hoe het kan dat ik als toch wel redelijk doorgewinterd consuminderaar, de slag dan altijd weer kan verliezen. Ik heb daar echt over nagedacht. Kijk, ik zal altijd bij alles bedenken heb ik het echt nodig, maar gemak dient de mens. Zo makkelijk om kan en klaar koeken te kopen.
Maar echt nodig is dat natuurlijk niet, geef mij eieren en roomboter met wat tarwemeel en je kunt eigenhandig de fijnste koeken bakken. En het gekke is ik weet het wel, maar toch kan ik door tijdelijke verstandsverbijstering voor het gemak gaan.
Zo kocht ik de taarten voor de verjaardagen van de kinderen... en hapjes en teveel drinken.
nou ja en al die fouten waardoor ik nu ruim 200 euro in het rood sta.

Hand op de knip er gaat lekker puh niets uit.