donderdag 20 maart 2014

Mijn portemonnee is op dieet

En opeens had ik weer zin om te gaan schrijven. Gisteren eigenlijk al maar toen kwam het er niet van. Ik heb ook wel een reden want ik kan komende maanden laten zien dat ik anders dan mijn gedrag deed vermoeden toch wel een echte consuminderaar ben ;-)
Het kwam zo:

Doordat ik nogal gefixeerd was op het gedoe rondom zoontjes school was ik niet zo bezig met consuminderen. Bovendien waren er nog twee verjaardagen te vieren. Zo kwam ik er dus deze week achter dat ik in het rood stond! Die optie is mogelijk op onze betaalrekening. Bovendien moeten we ook nog één termijn voor gas en elektrisch betalen die in januari niet afgeboekt is.
En er is hier net een nieuwe vaatwasser binnen gereden die ook weer moet worden betaald.
Zondagavond stort ik ons salaris, en de kinderbijslag komt weer, maar het is de moeite waard om de teugels weer flink aan te halen.

Ik vraag me af hoe het kan dat ik als toch wel redelijk doorgewinterd consuminderaar, de slag dan altijd weer kan verliezen. Ik heb daar echt over nagedacht. Kijk, ik zal altijd bij alles bedenken heb ik het echt nodig, maar gemak dient de mens. Zo makkelijk om kan en klaar koeken te kopen.
Maar echt nodig is dat natuurlijk niet, geef mij eieren en roomboter met wat tarwemeel en je kunt eigenhandig de fijnste koeken bakken. En het gekke is ik weet het wel, maar toch kan ik door tijdelijke verstandsverbijstering voor het gemak gaan.
Zo kocht ik de taarten voor de verjaardagen van de kinderen... en hapjes en teveel drinken.
nou ja en al die fouten waardoor ik nu ruim 200 euro in het rood sta.

Hand op de knip er gaat lekker puh niets uit.


7 opmerkingen:

 1. Herkenbaar! Ik heb vaak ook periodes waarin ik het geld makkelijker laat rollen (uit gemakzucht, of omdat ik vind dat ik iets echt nodig (?) heb), om dan daarna terug de vinger op de knip proberen te houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het komt heus allemaal wel goed. Als je weer energie hebt lukt het ook weer beter om in de juiste modus te komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. D t is voor mij ook herkenbaar! Komt vast weer goed, als je maar weer even je gedachten en acties op het goede spoor zet. Bij mij helpt het ook altijd om te denken hoeveel rijkdom ik eigenlijk heb van dingen die niets (meer) kosten. Heerlijk huis, prachtige natuur, aardig royale voorraadkast, prachtige katten, enzovoorts. Want in krapte denken brengt krapte ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit had ik toen ik flink ziek was, dus zeer herkenbaar:
  Gesneden groenten kopen (doe ik bijna nooit), alles uit 1 supermarkt inslaan en niet wat koopjes aflopen. Wasdroger 3 x in 2 weken aan (deze draai ik vaak maar 1 per 6 a 8 weken om de machine te blijven prikkelen:-)). Maar nu is het koppie er weer bij en het gaat goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. 't Is soms ook verdraaid lastig om alle ballen in de lucht te houden, zeker als je zelf niet goed in je vel steekt of wanneer meerdere vooral vervelende dingen spelen!
  Gaat goed komen, zeker weten!
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oef dat klinkt niet goed. Och je mag jezelf ook weleens verwennen toch! Daarna de hand maar weer op de knip.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je weet in ieder geval waar je je kunt verbeteren! En ik heb het idee dat consuminderen ook tijd en aandacht vraagt. En daardoor is het in drukke tijden makkelijk om in oude gewoontes te vervallen.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen