maandag 2 december 2013

De stand van zaken

Het leegt je hoofd dat opruimen. Ik heb alle kasten uitgemest en heb uitgedacht dat ik deze week klaar moet kunnen zijn met de overloop op zolder. Daar heb ik een aantal stellingkasten staan. In die stellingkasten staat speelgoed van de kinderen. Dan staat er nog een boekenkast waar ik heel veel kinderboeken in heb staan. Die heb ik ook maar uitgezocht en op de weggeefhoek gezet.
Dan staan er nu nog drie vuilniszakken en een doos met oud papier. Het is belangrijk dat je het afval ook meteen afvoert anders heb je nog de troep ervan.

Het is een hectische tijd voor ons, naast dat het met onze jongste niet "zo"gaat op school. IS onze oudste ook wat neerslachtig daar is hij wel bekend mee. Toen hij jonger was had hij dat in een grijze tijd van het jaar ook wel. Maar nu al een paar jaar niet meer. Hij hoestte ook iedere keer zo raar dat hij vanochtend naar de huisarts is geweest die nu verondersteld dat hij astma heeft. Wat ik daar nu helemaal mee moet weet ik ook niet helemaal. Een leerling uit zijn klas krijgt een chemokuur dat hebben ze ook allemaal net te horen gekregen. Daarnaast is 3 havo best zwaar met maatschappelijke stage zelf vier keer sporten en in de groei.
Man ging vanochtend ook naar de huisarts want hij heeft last van verstoppingen in de darm (tja hoe schrijf je dat netjes) Er zit ook wel eens bloed bij. De arts nam dit serieus op en hij moet naar het ziekenhuis voor een dagopname. En helaas poeders om de verstopping nu weg te nemen.
Je denkt weleens het zal toch niet...

Maar goed in tijden van onzekerheden en hectiek tel je je zegeningen. En helpt het mij om een plan de campagne te maken. Het heft in eigen handen te nemen. Zoon aan een vitamine kuur met veel fruit en smoothies te zetten. Het huis lekker schoon maken en verder met opruimen. En genieten van de kleine dingen en straks een heerlijke grote kerstboom in de kamer zetten.. Want oooo wat heb ik een zin in het traditionele lichtjes feest