maandag 9 december 2013

De feestdagen!

Soms zou je vergeten waar het allemaal om draait tijdens de feestdagen, vooral als je de december folders ziet of de reclames op tv. Helaas ontkom je er niet altijd aan, voordat O'Hanlons helden begon was het ook weer zo'n feest.

Om me heen hoor ik mensen die de feestdagen alweer vervloeken omdat ze bij hun schoonmoeder moeten gaan eten. En wat voor eten maken we klaar op eerste kerstdag?
Als er nog cadeautjes onder de boom moeten liggen koopt men vaak nog wat online of in de winkelstraat.

Bij ons wentelen Oudste en middelste zich helemaal tijdens de kerst in de familie traditie, die genieten deze dagen van de aandacht en het feestelijke tintje en van iedereen bij elkaar. Als wij overwegen om dit jaar eens even niet.. Dan ontketen we een revolutie in huis, dus we laten het maar zo. Het is bij ons ook niet chique ofzo gewoon iedereen een pan soep mee en een spijkerbroek aan. Als je de dag niet te lang maakt blijven de heftige politiek discussies ook achterwege. Ik heb een biologische en vegetarische gourmet schotel op de kop getikt een kaarsje erbij en o wat een lol. Ik zou ook een lekker stampotje kunnen opdienen maar koken met de pannetjes vinden de kinderen helemaal te wauwie.

Een kerstboom hebben wij ook, een tweedehands nepper. Dit jaar ga ik voor de geur van dennennaalden. Voor het eerst sinds lange tijd want ik vind bomen met kluit zielig vooral na de kerst. Daarom heeft mijn vriendin een adoptieprogramma opgezet voor afgedankte kerstbomen met kluit. Zij stelt haar compostbult ter beschikking. Achter die bult kweekt zij een kerstbomen bos. Ik zal er wel voor zorgen dat ik een correcte boom ergens op de kop tik..

De traditie van versieren want dat doen de kinderen heb ik verplaatst naar het weekend dan mogen de kinderen de boom versieren. Al de frutsels die ze ooit maakten hangen nog steeds in de boom. 
En kleur veel kleur natuurlijk..

Maar kerstvakantie vind ik de mooiste vakantie het is knus en gezellig en veel vrije dagen. LEkker samen zijn. En duur dat hoeft het niet te worden. Neem een stolletje mee, haal een streng lichtjes uit de kringloop en maak er met een foute kerstfilm een prachtige tijd van.

Nog een kerst tip voor de kinderen? Kijk Kerst met Linus!!