vrijdag 25 juli 2014

Een regenachtige vrijdag

Als het snikheet is dan ben ik niet zo op mijn best.
22 graden of iets meer is fijn, maar 34 graden is mij zoals zovelen veel te warm.
Het kan er ook aan liggen dat onze kamer die op zolder ligt, en dus onder het scheve dak en de zon bijna de hele dag op de ramen, zodat ik pas tegen een uur of 1 de slaap kan vatten.
Daar wordt ik niet echt vrolijk van de volgende dag :-) Maar we houden s middags een siƫsta.
Vandaag was het een schoonmaak dag geworden. Het giet buiten, en het was nodig.
Onze oudste zoon heeft nog geen baantje kunnen vinden dus die kan even oppassen zodat er niet om de minuut mijn aandacht wordt gevraagd.

Ik heb vanochtend alles weer even opgeruimd met een vuilniszak in de hand. Het leverde weer een zak vol schoenen en een plastic tas met rommeltjes op. dan is alles ook weer keurig opgeruimd.
nu nog even stofzuigen en het kan er weer mee door.

Vanochtend was eindelijk het bedrag wat we van de belasting te goed hadden gestort. Bij eerdere navraag bleek dat ze meteen een definitieve aanslag er van wilden maken. Er werd mij gezegd, na een telefoontje dat we daar wel drie jaar op konden wachten. Volgens mij was het een ordinaire uitstel actie. Een voorlopige aanslag is doorgaans binnen de wettelijke termijn van 3 maanden behandeld.
Hoe ik het ga verdelen met de potjes zal ik later verslag van doen.

Mijn boodschappen budget is niet meer toereikend, levensmiddelen zijn duurder geworden en ik heb een puber van 15 met de hele dag trek, en dat is gewoon zin in fruit en havermout maar ook brood en tosti's. Hij is dan ook in vrij korte tijd van schoenmaat 37 naar 40 gegaan!
Dochter van 35 naar 38! Dochter is nu 1.60 en zoon 1.70.
Maar dochter heeft niet extra trek zoals de zoon.

De beide jongens hadden deze week ook oorpijn. Ik ben er zelfs mee naar de huisarts geweest, jongste had middenoorontsteking. Ik heb gedruppeld met homeopathisch middel en nu gaat het wel weer.

De dochter is naar een vriendinnetje, vroeger had je penvriendinnen en nu heb je facebook vriendinnen, het was bijna twee uren rijden om haar te brengen, maar het was de moeite waard, we mochten er blijven eten ze hebben speciaal allemaal lekkere hapjes gemaakt. En er was ook soep. We waren er om 19:00 uur en om 22:00 uur waren we pas weer weg jongste had in de auto op de heenweg geslapen, zodoende was hij er s'avonds wel weer.
De ouders en het penvriendinnetje waren hartstikke aardig en ze komen naar hier om de vakantie te beginnen. Erg leuk om zomaar mensen te ontmoeten.

Het regenen is gestopt, ik ga nog een kopje koffie met de mannen drinken en dan nog een boodschapje doen met de kleine man.

Een fijn weekend!