dinsdag 4 december 2012

Zorg vergelijken

De zorgverzekering offerte had ik al een tijdje binnen. maar door de Sint drukte kwam is er niet aan toe. Tot gisteravond toen ik bedacht dat ik wellicht mijn licht kon opsteken.
Vorig jaar toog ik eerst naar de zorgvergelijker vna de consumentenbond. Ik dacht dit jaar eerst maar eens mijn licht op te steken bij independer.nl. Die independer.nl schijnt helemaal niet zo independent te zijn maar ik dacht ik kan het wellicht eens een keer proberen.
Het programma is makkelijker en kan wederom vele euro s besparen. Ik moest eerst nog even uitzoeken of onze oudste zoon komend jaar echt een beugel moet;) Vorig jaar hadden ze het ook al gezegd. Dus had ik een uitgebreidere verzekering mbt tot orthodontie aaangevraagd. Heb ik dit jaar voor malle pietje dat lopen te betalen want alles wat hij kreeg maar geen beugel.
In 2013 zal het heugelijke feit volgens de tandarts wel plaatsvinden. De meneer krijgt een blokbeugel. Kosten 2500 p/j gemiddeld.... Dan loont een aanvullende verzekering behoorlijk.
Voor man moet er een uitgebreide Fysio bijzitten. Dat moest ik ook even navragen.
Ik was in de veronderstelling dat met een verwijzing van het UMCG voldoende was voor levenslange fysiotherapie.. Ik geeft toe ik ben van nature blond.. Maar de fysio verzekerde mij dat we de eerste 20 wel zelf moesten bekostigen. Of in ieder geval de verzekering dan.
Ik zelf moet ook wat uitgebreide dingen bij de tandarts. Als ik tot 750 euro ga dan meot dat betaald kunnen worden. Mijn eigen risico heb ik verhoogd naar 750 euro. We betalen nu 243,98 per mnd als gezin. Ik kan er zeker 20 euro op besparen.

Toevallig zag ik bij independer dat ze ook een vergelijker hadden voor autoverzekeringen en woonverzekeringen.
Op de autoverzekering kan ik 17,50 per maand besparen en op de woonverzekering ruim 12 euro per maand. Wij hebben een tussenpersoon die ik ga vragen om goedkopere verzekeringen. Dan nu, anders stap ik zelf wel over.
Voor de aardigheid ging ik de goedkoopste verzekering vergelijken met de verzekering die we nu hebben in het geval van de autoverzekering. Bij independer stond de autoverzekering van nu bij de tussenpersoon op 50,25 en we betalen er 54,75 voor. Kun je zien wat de mmarge is van dat soort tussenpersoon

Deze week ga ik dit afronden. En afhandelen. Per 13 februari kan ik overstappen met de gas/elektra ik heb keurig mijn standen bijgehouden en verwacht terug.
Daar in een later blogje meer over.

Stappen jullie ook over met de Zorg of andere verzekeringen? En hoeveel heb je daar mee bespaard?
9 opmerkingen:

 1. Wij blijven zitten waar we nu verzekerd zijn.
  Wel gaat de aanvullende verzekering op de schop en de tandverzekering van manlief.
  Wij nemen ook het hoogst eigen risico

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vond de vergelijkingssites ook niet echt je van het. uiteindelijk gaan we naar Energiek.nl
  In het topsegment krijg je 25 keer fysio vergoed.
  Onze kosten ongeveer 260 euro. Met aanvullende verzekeringen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Energiek is Salland Verzekeringen. Dit is de eerste die eindelijk bij mijn premie in de buurt komt. Agis Postcode Polis is voor mij nog steeds het voordeligst. En ik speel niet mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je kan ook eens kijken bij verzekeraars die zonder tussenpersonen werken (univee bijv.) die zijn allicht goedkoper
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik moet ook nog aan de slag. Ik wil bij dezelfde verzekeraar blijven maar overweeg de online versie. Ook moet ik even uitrekenen of ik het eigen risico nog meer omhoog gooi. We weten al dat manlief hoogstwaarschijnlijk weer naar het ziekenhuis zal moeten dus even bekijken wat het meest lonend is.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik blijf het een duur systeem vinden bij jullie hoor! Wij betalen 6,5 euro per maand per werkend gezinslid; sinds ik niet meer werk enkel dat dus. Daarmee wordt dan het grootste deel van je doktersvisite terugbetaald, en bij de apotheker krijg je korting op de voorgeschreven medicatie in vergelijking met als je die zou kopen zonder voorschrift. Voor hospitalisatie kan je je dan apart laten verzekeren. Per tandartsbezoek betalen wij voor volwassenen zo'n 25 euro zelf en de kinderen worden volledig terugbetaald.
  Nou, ook een ingewikkeld systeem bij ons hoor, ik kan het zo gemakkelijk niet uitleggen. Maar het hele gedoe van verzekeringen is vrijblijvend. Je kan jezelf blauw betalen aan verzekeringen uiteraard, maar hier kan je stellen dat ziekenzorg je, als je niet ziek bent, slecht 6,5 euro per maand kost. Terwijl jullie ook al een hele som moeten betalen zelfs al ga je het hele jaar niet naar de dokter.
  Hospitalisatie krijgen wij via de werkgever. Volledig terugbetaald bij hospitalisatie. Om later niet voor het feit te komen dat we niet meer aanvaard worden (stel, je wordt ziek en je verliest je baan, dan heb je die verzekering niet meer en aanvaarden ze je niet meer) hebben wij een wachtverzekering geopend bij dezelfde maatschappij, die ons 180 euro per jaar kost. Als we gezond en wel blijven is ook dit weggegooid geld, maar dat betaal ik dan nu graag

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Eerlijk gezegd ben ik hier lui in.
  We betalen wel 300 euro denk ik, voor ons gezin. Nu gaat dat van mijn bruto loon af, dus dat scheelt weer iets (geloof ik).
  Maar met orthopedagie voor zoon, beugel voor dochter, fysio voor dochter, anticonceptie (om nog meer kosten tegen te gaan;-)), regelmatig tandartskosten en bril is dit denk ik toch een goede keuze.
  Ik heb er gewoon geen zin in om dit uit te zoeken.. Dit is via mijn werkgever en ik ben tevreden...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb de zorgverzekeringen ook al doorgenomen. Wij blijven bij onze huidige. Ook wij hebben te maken met fysio en beugels. Bovendien krijgt mijn man van het bedrijf (overheid)altijd nog een bedrag teruggestort als we het via hun collectieve verzekering doen.
  Voor de woonverzekering zijn we overgestapt naar Inshared. Is heel voordelig en daar besparen we toch meer dan 40 euro per maand mee. Je hoort over de niet zo'n goede service van Inshared, maar wij hadden eerst afgesloten via een tussenpersoon bij Klaverblad en toen we brand kregen hebben we met de afhandeling heel veel problemen gehad. Dus een hogere premie zegt niet altijd iets over de service die wordt gegegeven.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wij zijn overgestapt en gaan er 60 euro per maand op vooruit, dus ruim 600 euro per jaar.

  BeantwoordenVerwijderen