zaterdag 13 mei 2017

Cadeautjes

Hoe meer ik leerde over mijn budgetten hoe meer ik besefte dat ik veel geld kwijt was aan cadeaus. Feestjes van vriendjes van de kinderen bijvoorbeeld. Naarmate ik meer leerde over consuminderen kreeg ik ook meer een neusje voor manieren om minder kwijt te zijn aan kindercadeautjes. Ik legde een cadeautas aan met kleinigheidjes voor jongens en meisjes. Het meeste komt van de kringloop, iedere week kijk ik even in de kringloop of er wat van mijn gading bij is. Jongste is nu twee keer op een feestje geweest, het ene jongetje kreeg een lego setje gekocht ergens in de opruiming bijvoorbeeld. De middelste en oudste krijgen van mij ieder 5€ per verjaardag. De jongens geven 5€ in een envelop aan elkaar op een feestje. Van hun zakgeld hoeven ze dat dus niet te doen. Oudste heeft iedere maand wel een feestje middelste iets minder vaak. Dochter gaat echt naar de stad en koopt echt vrachten snuisterijen voor haar vriendinnetje voor die 5€. Die heeft het budgetteren van haar moeder denk ik.  Dat geld gaat van het algemeen budget van 150 pmnd af. Hieronder som ik een aantal tips op om de kosten voor cadeaus in de hand te houden.je kunt ook in de zoekbalk op cadeaubudget zoeken dan akom je ook van alles tegen.
Boven de moederdagcadeaus voor 3,- per stuk. 

Cadeautips

Regeren is vooruitzien. Wanneer zijn de verjaardagen?. Stel een budget samen en spaar iedere maand een bedrag daarvoor


Het budget voor de kinderen is 50/ 75€per kind als ze jarig zijn. Daar spaar ik gedurende het jaar voor. Vaak koop ik een tweedehands cadeau Jongste kreeg een playstation 3, dochter een naaimachine van marktplaats. Volgend jaar met 4 kinderen is het budget 50€

Spaar zegels, de zegels van onze supermarkt kun je sparen in een zegelboekje. Het zijn gratis zegels. Een boekje is 2.50 waard of wen cadeau uit de catalogus. Er is een jaar en een seizoens catalogus. Ik spaar de zegels en koop er cadeaus voor om weg te geven. Afgelopen zaterdag een puzzel voor een buurjongetje.

Ik heb weleens van gekregen VVV bonnen cadeaus gekocht voor anderen. Dat was in tijden van grotere budget krapte.

Maak cadeaus zelf. Zie de ideeen op
Mijn blog. Het is leuk om te geven en het gaat toch om het gebaar.

Als er een zwemdiploma werd gehaald of een rapport werd meegenomen kregen en krijgen onze kinderen daar niets voor. Ze gaan ook niet bij opa en oma langs voor geld voor hun rapport. Ze krijgen ook geen kwartje van de tandenfee als ze een tandje zijn verloren. Ik bak wel pannekoeken als er een diploma is gehaald. En we gaan bbqen of zoiets als de vakantie begint en de zomerraporten meekomen.Wat we wel doen is dat als de kinderen een middelbaar school diploma krijgen, we ze een reis of beleving geven met een van de ouders. Dat kost ook veel geld ja. Maar een rijbewijs ook en dat geven we dan weer niet.

Kraamcadeaus kun je zelf ook samenstellen of zelf maken op pinterest zijn talloze ideeen. 

Sintcadeaus kunnen betaald worden voor gespaard geld iedere maand . Maak ook eens dingen zelf. Check de zoekbalk.