woensdag 19 september 2012

Eten

Momenteel zet ik de kinderen en man heel veel groente voor uit het dorp. Er staan overal tafeltjes met groente of fruit erop langs de weg voor een prikkie.
Boontjes, bieten, wortelen, prei, pepertjes en paprika.

Wij houden veel van de gewone pot. Dus groente, vlees en aardappelen. Als ik prei maak gebruik ik veel van het loof. De rest hak ik in kleine stukjes en vries ik in voor soep. Momenteel heb ik het gehakt van goede keus L.idl daar strooi ik uitgebakken gedroogde uitjes, een theelepel worchester saus, een eetlepel yoghurt en soja saus doorheen. Met nog wat bio gehakt kruiden en verkruimeld beschuit heb je een heerlijke bal. Een beetje van Nigella Lawson en van ondergetekende.
Aan het einde van de week kijk ik wat ik over heb aan groenten en dan maak ik het volgende:

Pizza

4 biologische bodems/ of zelfgemaakte plaat bodem (zie bijvoorbeeld hier, of bladerdeeg met gaatjes erin)
Voor de saus:
minimaal 500 gram tomaten
2 uien'
teen knofloolook
oregano
azijn

Voor de garnering
Groente wat je over hebt
kaas, mozzarella, Pesto, pizzakruiden

Voor de saus:
Fruit de uien in een braadpan met een scheutje olijfolie, pers twee knoflook tenen boven de uien uit.
Doe de tomaten gepeld en in stukken in de braadpan erbij. Laat het een half uur pruttelen.
De kruiden en een lepeltje azijn doe je in het laatst erbij. Doe voor zo nodig nog wat peper en zout erdoor heen. Ze houden hier wel van een beetje pittig dus ik doe er nog pesto bij. (rode)
Doe de saus over de pizzabodems en bestrooi met wat pizzakruiden.
Schep de groente eroverheen (paprika, uien, champignons, courgette) maak af met wat kaas of mozzarella.
Een klein half uurtje in de oven en klaar is kees!

De tomatensaus die je over hebt kun je invriezen en bij de pasta gebruiken. Of voor de volgende week restjes pizza!