dinsdag 21 maart 2017

van alles wat!

Wat is de week weer omgevlogen, morgen alweer mijn tweede controle bij de verloskundige, al ga ik er wel vanuit dat ik wellicht binnenkort naar de gynaecoloog word doorgestuurd, maar for the time being geniet ik er met volle teugen van.
Vorige week donderdag kreeg ik van een vriendin deze eigengemaakte schattige slofjes  Ze zijn zo schattig ik houd ervan.
Voor de rest ben ik er niet heel vele mee bezig, ik drink minder koffie en eet erg gezond en probeer na de ergste vermoeidheid mijn wandelen weer wat op te pakken. vanochtend heb ik alweer een kilometer of 6 gewandeld, helaas heb ik mijzelf buiten gesloten. Onze buren hebben een sleutel maar mijn buurman kwam pas om 1200 uur thuis. Toen was het half tien .... ;-) Ik ben maar even naar mijn schoonouders gefietst die waren gelukkig thuis, en heb gewacht tot twaalf uur. Je begrijpt dat ik nog niet veel in huis heb gedaan, nu ik lekker zit te bloggen ;-)
Zometeen gaat het gas er nog even op, want na een feestweekend moet ik wel de was even verzorgen en stofzuigen.

We hebben de verjaardagen van de middelste en jongste gevierd. De middelste is zoals gezegd 15 jaar geworden, en de jongste is 8 jaar geworden. Op de dag dat hij 8 jaar is geworden trok hij zijn eerste melktand eruit. Ik zal binnenkort een fotootje plaatsen.

Om de verjaardagen gezellig, leuk en low budget te houden houden we de verjaardagen tezamen en had ik het dit keer in drie gedeelten gehouden.

Eerst de kado's. We zijn qua verjaardagsbudget van €50 naar €75 euro gegaan. De kinderen krijgen eigenlijk nooit zomaar iets.. Daarmee bedoel ik niet dat bakje met diertjes voor 2 € bij de kringloop vandaan om speelgoed om te ruilen, of nieuwe stiften omdat de oude leeg zijn. Maar een computerspel of zomaar een groot kado als ze geopereerd of een diploma halen. Uitgezonderd het eindexamen, daarvoor staat een beleving. Daarom bedachten man en ik dat we het verjaardagsbudget iets omhoog konden doen, zodat ze ook echt een mooi kado kunnen kiezen. Bovendien kunnen ze ook voor het geld kiezen, en er zelf bijleggen en dan een nieuwe telefoon of iets dergelijks kopen.
dochter wilde graag een naaimachine, kreeg een tweedehands, en ging met mij uit eten en een kaartje voor het theater. Zoontje kreeg een oude model playstation met spelletjes. tezamen met de TV die ik voor  €7,50 en exclusief verzenden was ik iets meer dan 75 kwijt. Onze dochter heeft geld gevraagd voor haar verjaardag. Voor zoontje maakten we een verlanglijstje, waar ook nuttige dingen op stonden zoals voetbalkousen. Hij kreeg van mijn ouders ook nog een mooie tas. Drie voetballen ;-) een supersoaker, knutselspullen hij was er erg blij mee.

Taarten: De oranjekoekstukjes (een friese lekkernij) waren afgelopen week in de reclame en kosten €1,50 per doosje met 6. Ik kocht 6 doosjes. ik kocht een halve appelvlaai met korting en maakte zelf een monchoutaart en een chocolade taart. Extra was de slagroom die ik er ook bij kocht.
qua hapjes had ik eigengemaakte pizza, worst kaasblokjes en komkommer en paprika. ik had dit keer heksenkaas gekocht als dipper voor bij de groente. Daarbij had ik nog wraps gemaakt met kipfilet met tuinkruiden. Ik maakte ook nog wat toastjes met salade. Van te voren had ik alles gesneden en in bakjes gedaan zodat ik vlug klaar was.  Helaas was mijn voorraadkast ernstig leeg, dus hadden we vorige week al wat frisdrank gekocht bij de L.idl en deze week wat pakken roosvicee ook uit de reclame gekocht. Alles was aardig op, zodat ik niet veel te veel spullen over had. Omdat wij bijna geen bier en wijn meer hadden heb ik daar ook wat van gekocht.  Al met al heb ik extra aan boodschappen uitgegeven €50,-

Feestje: Dochter wil in de zomervakantie een feestje houden, maar het laat zich even aanzien of ze dat dan ook nog wil. Zoontje zal dit jaar voor het eerst een feestje houden. Hij heeft nu vriendjes die hij wil uitnodigen. Met de andere kinderen verzon ik zelf de feestjes altijd, maar ik moet even bedenken of dat met deze doelgroep ook kan.

Trakteren; Het moet gezond zijn en niet duur, zoontje trakteerde bij de voetbal daar kocht ik een zak mini chocolade reepjes voor €2,30. In de taxi een zakje chips met een plakje drinken €4,- met elkaar. Een fles wijn voor de chauffeur van de taxi die over was van de verjaardag ;-0
En voor op school maakte ik voetbalmannetjes  De grote cocktailprikkers kreeg ik gratis bij de kringloop, de kleine prikkertjes had ik nog. De kaasblokjes kocht ik bij de LIDL de kommer was 3 komkommers voor €3,- en 1 kg druiven €2,- ik heb er maar 15 druiven van gebruikt, en een halve komkommer, de  gehele traktatie was niet meer dan €5,- de kaas maakt het duur. en ik schat het nog vrij duur in denk ik. klik kijk voor het origineel onder deze link..

En nu is alles weer gewoon en dat is ook wel weer fijn voor iedereen. En niet in de laatste plaats voor jongste zoontje. Ik heb er ook veel werk van gehad. Wat dat betreft is het fijn dat ik vandaag verplicht een ochtendje vrij had. Deze week ga ik nog als het goed is er een dagje tussenuit met man., en naar de verloskundige. Voor de rest lig de week nog leeg voor me, en dat is ook best fijn. De tuin heeft binnenkort ook weer een beurtje nodig, bovendien moet ik vanavond de papieren voor de belastingaangifte opzoeken want anders is het niet voor 1 april klaar. Voor nu ga ik vlugvlug nog evne een slagje in het huishouden slaan, muziekje erbij.. heerlijk.


Ps mijn appeltjeskleed van engel.nl was al een tijdje uit de gratie en mijn andere appeltjes zaten gaten in. vandaar dat ik een nieuw kleed kocht, hij ligt hier altijd op de tafel (mijn tafel is niet erg mooi meer) Voor de verjaardag wilde ik het wel graag weer netjes hebben en bestelde dit kleed

donderdag 16 maart 2017

voorjaarschoonmaak of nesteldrang?

Allemaal erg bedankt voor de felicitaties, en de berichtjes het doet me erg goed al die gelukswensen.
We hopen dat we in de zomervakantie als alles goed is nog naar Noorwegen kunnen, want daar staat ook een grote doos voor mij klaar. ;-) Noorwegen hadden we al bedacht, alhoewel ik dan wel al ver 'heen'ben. We gaan dan weer naar Valhalla en daar kijk ik het hele jaar al naar uit, dus ik hoop dat het nu ook nog lukt ;-0

Deze week zou je bijna gedacht hebben dat ik nesteldrang heb. Ik denk eigenlijk dat ik meer voorjaarsschoonmaak drang heb overigens.
Zo had ik vanochtend schoon genoeg van de witte hoezen om de bank en besloot ze fijn te wassen
. ik doe ze dan weer nat terug, wel gecentrifugeerd natuurlijk. De ene lading is klaar. Nu zit de algehele hoes in de machine.

Gisteren poetste ik de kamer van de jongste en bedacht dat er best onder zijn stapelbed een ledikantje bij kon. Mocht de kleine een beetje doorgaat slapen natuurlijk. De jongste is zaterdag jarig en krijgt een spelcomputer die plaats gaat krijgen op zijn kamer. Ik kocht een tweedehandse, en vanochtend een tweedehandse tv bij de kringloop voor €7,50 erbij. Hopelijk vind de oudste tijd om het een en ander voor zijn verjaardag aan te sluiten.
Gisteren was het natuurlijk ook de dag om te stemmen, en dat heb ik 's ochtends in de vroegte gedaan. 
De man deed het gisteravond na zijn werk. Er is in dit gezin geen stem verloren gegaan.
Helaas mocht oudste nog niet. Alhoewel hij wel met de scholierenverkiezing mee had gedaan. Hij kruiste hetzelfde hokje aan als ik hierboven.
Gisteren was het ook de dag dat onze dochter 15 werd. Ze kreeg een naaimachine kado ter waarde van €25 van mplts zodat er nog wat budget overbleef. Ze wilde daarvoor graag met mij naar het theater op de dag dat ze vijftien werd. Als verassing gingen we eerst uit eten. Dat vond ze heel leuk. Eens per jaar doen we wat met de kinderen alleen. Dus of man en zoon of zoon en ik, dochter en man nou ja je begrijpt het wel. Het was best wel een greep in mijn algemene budget van de nieuwe maand. Ik zal even kijken hoe ik dat met de lopende zaken recht kan breien. het was voor haar een onvergetelijke verjaardag.

s avonds gingen we met het OV terug, met de bus. Het was een prachtige avond.

Het zou maandag een mooie dag worden, dus ik had al in alle vroegte de bedden afgehaald. Helaas werd het in fryslan mistig. 

Ondertussen lapte ik ramen, verpotte ik de kamerplanten, en poetste de hal weer netjes schoon.
Bovendien heb ik alle spinragen weer verwijderd in de woonkamer. Tenminste dat denk ik ;-)
Zoasl gezegd was gisteren de bovenverdieping aan de beurt. En heb ik veel dingen weggegooid. Er konden vanochtend weer twee tassen met kringloopspullen  Gisteren was het beter weer voor de was.

ik kreeg deze week ook cadeautjes voor de baby... Bovendien kreeg ik een ovale box op wieltjes. Die vind ik makkelijk ;-) Een wit ledikantje, een kinderwagen. (maar ik neem een antieke eentje van marktplaats) Ik kocht jaren 80 baby kleertjes bij de kringloop. Rompertjes en luierpakjes voor €2,50.

Dit weekend vieren we de verjaardagen van de kinderen, ik heb het een beetje verdeeld. De jongste trakteert maandag op school. Dus als ik vandaag de laatste puntjes op de i zet qua schoonmaak kan ik morgen aan de taarten bak en bouillion trekkerij voor de soep.
we low budget natuurlijk. Daar kom ik later op terug hoe ik dat doe.
Nu eerst de hoezen weer om de bank. En de was van de lijn. Het oud papier uit de bak, het gehakt uit de vriezer halen en de bjkeuken een beetje ordenen. Verder kan het hier best mee door al zeg ik het zelf ;-)

Speaking off gehakt. Wij zijn gewone eters een balletje gehakt bijvoorbeeld met aardappels en groente. Toen alles wat ruimer was maakte ik gewoon van een pond gehakt vijf gehaktballen. Maar nu de broekriem strakker moet doe ik het volgende.
Ik ontdooi een pond gehakt en snij het doormidden. De andere helft leg ik in de koelkast. Bij de 250 gram gooi ik tweee verkruimelde beschuiten, een eetlepel gebakken uitjes, 1 eetlepel yoghurt en worchester saus. Soms doe ik ipv yoghurt een eitje maar dat vind ik zo zonde van het ei...
Ik kneed het goed door elkaar en maak er mooie gehaktballen van ik braad ze in wat roomboter. ik koop op woensdag gehakt bij de slager ivm gehaktdag. De gehakt komt van blijde dieren. Ik betaalde gisteren voor 1014 gram €6.62.
Van de andere helft in de koelkast maakte ik een pan spaghetti de volgende dag..

maandag 13 maart 2017

Eindelijk een bericht en groot nieuws!

Het was hier de afgelopen weken een beetje een (hoe noemen ze dat?) een emotionele rollercoaster.
In januari en februari bemerkte ik bij mijzelf wat lichamelijke klachtjes. Uiteindelijk bleek ik zwanger! Mooi nieuws natuurlijk, alhoewel het een grote verassing is. Qua afvallen had ik net de -50 kg grens te pakken, dus ik dacht dat mijn klachten van de maandelijkse cyclus daar wel vandaan zouden komen. Maar niets bleek minder waar. We verwachten nog een baby, mijn leeftijd is 38 en ik ben momenteel gezonder dan ooit, dus qua gezondheidstechnisch moet het wel lukken.  We hebben 3 kinderen van bijna 18,15 en 8, dus er is een aardig leeftijdsverschil. Maar die kinderen vinden het heel erg leuk allemaal dus dat is ook niet een probleem. Wel een beetje het ruimte gebrek, (we hebben geen kamers meer over) en plaats in de auto, maar als we dat vergelijken met de problemen die de mensen in de jaren zestig hadden in Poplar (ik kijk de serie Call the midwife) qua behuizing en armoede dan vallen deze "problemen" natuurlijk amper op.
We beginnen dus helemaal weer opnieuw, en ik zal jullie meenemen in hoe ik dat zoveel mogelijk low budget ga oplossen. Want van één inkomen eten er nu 6 in plaats van 5.  Bovendien gaat de volgende opruimronde weer in. Want er kan nog meer uit!
Met dit lekkere lente weer wil dat wel. Deze week is het eerst nog poets en taarten bak werk voor de verjaardagen van de middelste en jongste. Maar volgende week begin ik toch echt met de grote voorjaarsschoonmaak. Vorige week had ik nog de halve week griep en heb ik alleen in bed gelegen dus er bestaat enig achterstallig huishoudelijk onderhoud.
Het helpt natuurlijk ook niet dat ik nu zit te bloggen te midden van de rommel, dus ik trek de lakens van het bed van oudste en van ons en zet de machine aan. Dan zal ik nog een kopje koffie drinken met oudste die pas op maandag om iets over tien weg moet.

Morgen meer!!!!

woensdag 1 maart 2017

Woensdag en veel huishoudelijk werk

Vandaag was het voor zoontje de eerste keer weer om naar school te gaan. Het is fijn dat hij thuis is , maar hij begon zich de laatste dagen te vervelen. Afgelopen zondag zijn we met zijn drieen gaan zwemmen in een groter zwembad, en zoon vond het helemaal geweldig. Maak het uitje niet te duur door frieten te halen in het zwembad ;-) Maar maak een tas met lekkers klaar. Het was voldoende voor de eerste trek na het zwemmen voor zoontje. Ik had zoutjes meegenomen voor man en zoontje, 2 koffiefilterzakjes om een en ander in te doen en een tupperware kan met limonade. Voor mijzelf een banaan en water. het uitje was daardoor maar €14,30 de entree voor het zwembad.

Aan de slag maar weer, het is mooi weer en ik denk dat ik zomaar dat de was lekker kan drogen buiten. Daarnaast een kleine afwas doen, twee wasmanden vouwen en de kleine koelkast schoonmaken.
De stofzuiger er doorhalen en de wc's een goede beurt geven staat ook nog op het programma. Volgende week ga ik beginnen met de voorjaarsschoonmaak. Deze week maak ik de belastingpapieren in orde, zodat het volgende week naar de boekhouder kan. We laten het de komende drie jaar nog doen omdat we nog dingen kunnen aftrekken ivm de verkoop van ons bedrijf.

Verder de hand op de knip, ik ben fijn aan het consuminderen en dat strakke bevalt mij wel. Creatief met weinig daarover later meer.