maandag 10 juli 2017

Uitgaven baby en drukke dagen.

Ik zit rijkelijk laat overigens aan mijn welverdiende kopje koffie. Deze week duurt het nog twee weken tot de vakantie en dat is altijd zeer hectisch. Oudste zoon is al een tijdje thuis, die heeft zijn HAVO diploma gehaald en kan heel veel werken maar vooral in het hoogseizoen, dus dat begint nu zoon beetje. Deze week gaat hij erg veel en lang werken en dat is voor hem ook wel weer lekker. Dochter is ook al druk bezig die werkt in de weekenden een dag. In de zomer moet ze vaker aan de bak.
Jongste gaat nog volop naar school. hij gaat na de zomervakantie beginnen in een ASS klas. We hopen dat het gaat lukken, anders moet hij wellicht toch naar het Speciaal Onderwijs. Hij gaat nu naar het SBO. Volgens de gemeente waar wij nu een ZIN hebben ivm de vakantiedagen dat hij gaat doorbrengen op de speciale kinderopvang hebben wij ook waarschijnlijk al jaren recht op extra bijdrage kinderbijslag gezien zoontje zorgintensief is en wij ook veel extra kosten hebben. Ik heb het uitgezocht en ga het aanvragen, dat deed ik ook al met de stufi van oudste die naar het HBO gaat in het nieuwe schooljaar. Dochter gaat naar de derde.
Oudste heeft komende dinsdag zijn eerste autorijles, en o ja ik ben vandaag 33 weken zwanger. Het gaat op zich prima alhoewel mijn bloeddruk een ietsiepietsie stijgt. Dat heeft ons moeten doen besluiten dit jaar niet meer naar Noorwegen te gaan waar we dit jaar voor het eerst een lieverd met haar gezin zouden ontmoeten waar ik heel veel zin in had. Een beetje verdrietig wel, maar ik ben ook blij dat we dit besluit hebben genomen. We kunnen vast nog wel eens gaan in de toekomst.
Ik merk ook wel dat ik iedereen begin op te drijven mbt de interne verhuizingen. Baby heeft geen eigen kamer maar we hebben wel grote slaapkamers waardoor jongste met bay op de kamer gaat. Alhoewel, baby slaapt natuurlijk bij ons, maar een commode vind ik best handig en iets waar ik kleertjes in kan opbergen enzo dat komt op de grote kamer met zoontje zijn spullen.
Grote zoon gaat naar de zolderkamer. Die moet studeren en dat gaat toch beter daar. middelste krijgt een eigen hoogslaper met een bureau eronder, dan kan ze haar makeup ;-0 ook nog kwijt in het kleine kamertje. Ze zijn deze week bezig om het glasvlies in die kamer te plakken.

De kosten voor de baby zijn overigens behoorlijk binnen de perken gebleven: Lees maar mee:

Kinderwagen om mee te nemen in de auto €40
Maxicosi €25
Commode €30
hydrofiele luiers 2 e hands en nieuw bij de Action €2,79 en €10 voor 4€
washandjes €1,99
aankleedkussen € 9.99
aankleedkussen hoezen €7,-
verzorgingsmiddelen €14,- badthermometer/manicure setje/ weleda
kleding €20 waaronder jasjes

Gratis gekregen:
heel veel kleding
Lakentjes
Dekentjes
matrashoezen
draagdoek
voedingskussen
tummy tub
moltons
wipstoeltje
speeltjes
box
boxkleed

Wiegje was het enige wat wij nog in de berging hadden staan ;-0

Samen met dochter die een dag vrij had genomen van school, ben ik vorige week naar de grote stad geweest om het kleine beetje wat ik nog moest hebben aan te schaffen. We gingen naar allerlei winkels toe om de goedkoopste prijs uit te zoeken. dat was een leuke sport ;-0
Uiteindelijk hebben we tot nu toe €154,77 uitgegeven aan onze baby.
Ik wil nog wat wegwerp luiers kopen, en ik ga een wasbaarluier pakket huren.
dat zijn bijna de grootste uitgaven. Mijn man tekent de geboortekaartjes maar die moeten nog wel gedrukt worden, dat is ook nog een uitgave.


Al met al begint consuminderen met kinderen al voor dat de baby er is. ik heb kinderwagens van meer dan 1000€ zien staan, daar begonnen mijn ogen van te draaien.
Alhoewel het collegegeld van zoonlief het dubbele al kost. ;-0

Nu is de koffie op, ik had door de uithuizige dagen heel lang niet gewassen dus ben vanochtend snel aan de slag gegaan, er lagen bulten met was. voor de rest was het hier na het weekend een zootje dus ga ik snel aan de slag.

morgen zal ik hopelijk weer verslag doen van mijn wedervaren van deze dag.