maandag 29 mei 2017

Boodschappenbudget en budget babyspullen scoren

Mijn oude vertrouwde laptop doet het weer, man heeft een aantal dingen vervangen en ik heb een nieuwe oplader gekocht. ik zie dat de vormgeving met foto's en dergelijke vanaf de app van blogger lelijk is geworden daar zal ik later maar eens naar kijken.
Doordat mijn laptop kapot was kon ik ook niet goed mijn updates plaatsen over hoe het gaat met mijn budget. Er is weer een week voorbij en ik zal weer een update geven.

Vorige week zondag ben ik bij de Aldi geweest daar doe ik eens per maand boodschappen maar meestal bij de lidl. Ik koop daar de basisvoorraad als melk/ kaas/ wc papier, boter, yoghurt, agavesiroop, bloem, vanillesuiker, honing, hagelslag, pindakaas, crackers en dergelijke.

Eerst de verantwoording vanaf 15 mei 2017 (het is overigens de bedoeling dat ik dit wekelijks doe)

15 mei
eieren €3,20 2 dozen
tomatenplant €1,-
€26,92 poiesz

16 mei

3,50€ tuin (groente)
4,88€ cavia benodigdheden

9,98 Poiesz
3,00 vlees
47.95 super
17 groenteman

totaal over van budget €425,63

22/29 mei ALDI 150,-
poiesz €53,40
grman €15
poiesz €6,90

over: 175€

We hebben een aantal extra uitgaven gedaan zoals de bbq waar we twee keer van hebben gegeten en ook nog steeds van in de vriezer hebben. Ik kocht twee kilo gehakt bij de slager voor de voorraad en de Aldi boodschappen waren mede voor de hele maand. Vandaag is het 29 mei en ik moet nog tot 15 juni ik heb wel veel voorraad maar zal in de loop van de weken nog melk en boter bij moeten kopen. ook groente heb ik tekort maar de tuin heeft alweer volop en dat is niet duur.




Tot zover de verantwoording van het boodschappenbudget.


Babyspullen

we kochten afgelopen donderdag een commode van een goed merk met veel laadjes voor €30 buiten budget, en een gloednieuwe maxicosi voor €25
deze maand aan babyspullen besteed €55

Ik kreeg een zak met kleertjes en heel veel sokjes, en krijg een voedingskussen en ik heb nog wat kleding in een maat 62 gekocht van een vriendin. ik heb ook een lijst gemaakt met wat ik nog moet hebben. deze week gaan we naar mijn schoonzusje die heeft ook nog een aantal artikelen.

Dan nog een vraag aan mijn lezers, ik wil graag wasbare luiers gaan gebruiken. Maar wat is het beste merk? er zijn zoveel mogelijkheden dat ik door de bomen het bos niet meer zie.

Nu zal ik maar gauw aan de slag, door de warmte die in het Noorden nog iets meeviel naar ik heb horen zeggen.
Heb ik zo slecht geslapen dat ik vanochtend in een koel windje mijn slaap op de bank heb ingehaald. Zoon moest naar het ziekenhuis, dochter en zoontje naar school en man naar zijn werk ik had dus het rijk alleen. De kaboutertjes doen het werk verder niet, dus ik ga snel met de vaat aan de slag. de was kan wachten tot morgen ik heb het weekend gewassen en gedroogd. De stofzuiger moet er nog door, en ik moet nog een weekmenu maken. Eerlijk is eerlijk ik heb een hekel aan die hoge temperaturen en nu ik zwanger ben moet ik er nog minder van hebben.