donderdag 29 januari 2015

Goedkoop eten

Ik kan het wel.. 52 euro moest ik afrekenen bij de Aldi afgelopen zaterdag. Toen moest ik nog wel brood en wat melk kopen.
Dat ik weer zelf brood ga bakken staat vast. Ik wil het boodschappenbudget naar beneden.
Ik zit op ruim 400 euro maar ik wil proberen het op 300 euro te houden. Ik moet dan in ieder geval zelf brood gaan bakken. Dat vind ik leuk, het is goedkoper en gezond. Ik kan dan toe met 3 gekochte broden in de week. Die is voor de lunch voor de mannen.
Deze week is ietwat een verloren week aangezien mannetje nog thuis is. Maar volgende week begin ik er echt mee. Koken met goedkope ingrediënten kan heel goed.
Zo maak ik mijn macaroni voor een euro op deze manier:

Nodig:
Restjes groente: Een incourante prei, 3 uien (kost geen drol en is gezond) 4 teentjes knoflook, paprika, schaafsel van winterwortels of zeer fijn gesneden en wat er nog meer in je groentela ligt. Zelfs Taugé kan erbij.

wat gehakt 3 ons is genoeg voor een gezin van vijf waarvan een vegetariër.

3 eitjes (of niet)

zakje macaroni

2 kleine potjes tomatenpuree.

Een eetleper italiaanse kruiden

En 10 gram zeezout (fijn)

Doen:

Kook de macaroni en roerbak de groente eerst de knoflook en de ui fruiten!

Ik bak het gehakt apart in een koekenpan

Gooi de kruiden en het zout plus de tomatenpuree erbij

roeren, even zachtjes laten pruttelen, het bittere moet even van de tomatenpuree.

Giet de macaroni af. Bak een eitje of niet. Eerst maak ik een bord vegetarische macaroni en daarna
roer ik de gehakt door de groentenmix en de overgebleven macaroni lekker met wat tomatenketchup en kaas. Ik maak er soms sla bij.
De overgebleven macaroni wordt wel weer door een puber opgeslobberd als hij thuis komt uit school of zijn werk.

Zo nu wachten op sneeuw. Met veel smart!