maandag 1 september 2014

Dilemma

Laten we zeggen... een stel wat ik een beetje ken van school. De hij, heeft nog nooit gewerkt, de zij werkt een beetje als schoonmaakster. Ze zijn erg jong laten we zeggen begin twintig. Ze hebben 3 kinderen.
Ik heb deze week gehoord dat ze in de schuldsanering zitten.
Van iemand die het echt kan weten. Dus ik ga ervan uit dat het klopt.
Er is jeugdzorg bij het gezin betrokken (geweest), bovendien is de hij opgepakt geweest voor inbraak en drugsbezit. Hoe dat verder is gelopen of dat er een rechtszaak is geweest weet ik niet.
De hij werkt dus niet, wat raar is. En wat nog vreemder is, de hij klust zwart bij.
Ik ga over de aard van de werkzaamheden niet uitweiden ivm anonimiteit maar ik weet het, en meer mensen in dit dorp weten het. Een boel mensen in dit dorp weten overigens niet dat ze in de schuldsanering zitten.

Vroeger toen ik nog actief lid was van een politieke partij (een politiek correcte) vond ik dat het moest kunnen ( nou ja ook eigenlijk niet hoor), er zijn meerdere rotte appels in de mand. Maar ( ik beken) het laatste jaar denk ik er heel anders over. Wij betalen ons helemaal scheel aan belasting (ok dat snap ik en doen we redelijk graag), we hebben geen AOV omdat hij te duur is.  Als wij geen klanten meer hebben, is er ook geen inkomen meer en ook geen WW.
Wij zouden feitelijk gezien een bedrijf kunnen zijn waarvan de rekening niet betaald was door bovenstaand gezin en nu door de schuldsanering na drie jaar die schuld is weg gescholden.
Nogmaals, ik houd me bij de feiten ik zie wat ik zie, ik zal nooit zeggen dat 50 euro per week veel is om van rond te komen. Maar dat je dan ook nog 300 euro of meer per week zwart bijverdiend en daar ook nog van autorijles neemt terwijl in drie jaar je schuld wordt weg gescholden, vind ik echt onvoorstelbaar.
Ik heb echt totaal niet het idee dat de mensen leren van hun fouten. Er komt een hond, nieuwe kleren en dagjes uit.

Ik vind dat ons land kapot gaat aan dit soort mensen, en even duidelijk, dan heb ik het ook over de hoge omes van de woningbouwvereniging/zorginstelling/kinderopvang instelling

Wat vinden jullie, laat ik teveel mijn onderbuik opspelen?